Tehnologija World-wide-web

Nova opcija u WhatsApp-u koja štedi vrijeme

U WhatsAppu su počeli da testiraju ideju koja bi trebalo da omogući deljenje statusa objavljenih u toj aplikaciji u drugim aplikacijama.

U WhatsAppu su počeli da testiraju ideju koja bi trebalo da omogući deljenje statusa objavljenih u toj aplikaciji u drugim aplikacijama.

U programu beta testiranja nova opcija deljenja smeštena je ispod statusa i može da bude upotrebljena za direktno deljenje s Facebook-om ili slanje na druge aplikacije kao što su Instagram, Gmail ili Google Photos.

Iako postoji direktna veza za deljenje statusa na Facebooku, u WhatsAppu tvrde da to nije korak dalje u povezivanju korisničkih računa na te dve platforme.

Umesto toga, koriste iste API-je iOS i Android za deljenje podataka kao i svaka druga aplikacija, što znači da se podaci prenose između aplikacija na uređaju, piše The Verge.

Čak i ako delite podatke s drugim aplikacijama u Facebook-ovom vlasništvu, poput na primer Instagrama, objave bi trebalo da ostanu zasebne i ne budu povezane na bilo koji način.

Takođe, ne postoji opcija automatskog deljenja statusa s WhatsApp-a, jer u toj aplikaciji žele da taj potez bude posledica svesne i namerne odluke korisnika.

U WhatsAppu su posebno oprezni oko direktnog povezivanja s Facebook-om jer bi se zbog tešnje integracije mogli naći na udaru regulatornih agencija i drugih tela u Evropskoj uniji.

Slične objave

Korak bliže letu čovjeka na Mjesec i Mars: Uspješan skok nove Maskove rakete

V.R.

Bikoin nastavio rast, nadoknadio gubitke od petka

V.R.

Alcatel tokom IFA sajma predstavio nove telefone i tablet

V.R.

Ostavite komentar