Košarka Sport

Mijailović: Trinkijeri će imati veći budžet za sezonu 2019/2020

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović rekao je da će trener Andrea Trinkijeri imati veći budžet za sastavljanje tima za narednu sezonu. Vicešampion Srbije je u konkurenciji za poslednje slobodno mesto u Evroligi, a pored njega specijalnu pozivnicu želi i ruski Zenit. Ipak, prvi čovek Partizana rekao je da budžet kluba neće…

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović rekao je da će trener Andrea Trinkijeri imati veći budžet za sastavljanje tima za narednu sezonu.

Vicešampion Srbije je u konkurenciji za poslednje slobodno mesto u Evroligi, a pored njega specijalnu pozivnicu želi i ruski Zenit.

Ipak, prvi čovek Partizana rekao je da budžet kluba neće zavisiti od odluke borda Evrolige o poslednjem učesniku elitnog klupskog košarkaškog takmičenja.

“Šta god da Evroliga odluči, Partizan će nastaviti istim smerom. Trinkijeri će imati veći budžet da sastavi tim za narednu sezonu”, rekao je Mijailović u obraćanju na koktelu koji su crno-beli priredili povodom kraja sezone.

Predsednik Partizana je takođe napomenuo da Andrea Trinkijeri ima važeći ugovor sa crno-belima, da će voditi klub i naredne sezone i da će tim sastavljati zajedno sa Nikolom Lončarom.

Pored toga pričao je i o stabilizaciji kluba.

Za dve godine klub je potpuno stabilizovan, niko nije protiv Partizana, a u Humsku su se vratile legende. Navijači su prepoznali momenat u kom smo se našli, pa smo tako bili treći po gledanosti u Evrokupu, kao i prvi u ABA ligi. Kontinuitet trenera Andree Trinkijerija i sportskog direktora Nikole Lončara se nastavlja, a u narednoj sezoni će imati veći budžet. Obaveze redovno izmirujemo, bez blokade i BAT-a, a rešićemo i poreski dug. Veliku zavalnost dugujemo navijačima, sponzorima, državi“.

Dotakao se i ABA lige, kao i KLS

Nismo komentarisali nepravde, već ćemo voditi borbu kroz institucije ABA lige i Košarkaške lige Srbije“, rekao je Mijailović i dodao:

“Ništa nisam komentarisao zbog odluke borda Evrolige. Kakva god da bude odluka, Partizan ne gubi. U narednih pet godiina ćemo igrati u Areni, gde ćemo imati i trenažni centar“.

Slične objave

Bufon: Zbog Parme sam odbio Junajted, zbog Juventusa Siti

Z.K

Italija na +57, Brazil na +47, pobjede Grčke i Rusije

Z.K

Šalke opet po starom – samo bod protiv Kelna

V.R.

Ostavite komentar