Auto-moto Motori

Vision DC Roadster: BMW i budućnost električnih motocikala

BMW Motorrad već ima električni skuter – C Evolution – ali kada je proizvodnja električnih motocikala u punoj veličini u pitanju tržištem još uvek vlada Zero Motorcycles.

BMW Motorrad već ima električni skuter – C Evolution – ali kada je proizvodnja električnih motocikala u punoj veličini u pitanju tržištem još uvek vlada Zero Motorcycles. To bi uskoro moglo da se promeni, a ako novi BMW koncept Vision DC Roadster postane stvarnost.

Koncept je predstavljen na BMW NextGen događaju u Minhenu, te je tom prilikom mogao da se vidi prepoznatljivi dizajn koji asocira na dvo-cilindarske bokser motore (motor sa unutrašnjim sagorevanjem sa horizontalno postavljenim klipovima) i baterijom koja se nalazi u unutrašnjosti motocikla. Delovi koji podsećaju na bokser motor, pored toga što predstavljaju BMW pečat, zapravo služe za hlađenje baterija. Kao materijali su u opisu koncepta navedeni aluminijum i ugljenična vlakna, a kako bi se smanjila težina motocikla, a tu su i LED svetla koja su identična onima koja je BMW i ranije koristio u okviru svojih modela.

Pored novog koncepta za motocikl BMW je na događaju predstavio i novu zaštitnu opremu sa ugrađenim svetlima i opcijama za povezivanje sa motociklom i drugim uređajima, što upotpunjuje čitav paket, pa se ljubitelji motora nadaju da će ovaj koncept uskoro dobiti svoji fizički oblik.

Slične objave

Chelsea Truck Company CJ 300 Jeep Wrangler Sensual Red edition

V.R.

Peugeotovim automobilima drastično porasla pouzdanost

V.R.

Dodge vjeruje da električna sportska vozila imaju budućnost

D V

Ostavite komentar