Atletika Sport

Ovaj momak ima 17 godina

Protekli vikend u svetu atletike obeležio je Kenijac Edvard Zakajo Pingua, ne toliko zbog pobede na mitingu Dijamantske lige, već zbog svog izgleda. Naime, Pingua se zvanično vodi kao 17-godišnjak, ali svi koji su ga videli se pitaju da li mu je u rodnom listu upisan pogrešan prvi broj. Iz…

Protekli vikend u svetu atletike obeležio je Kenijac Edvard Zakajo Pingua, ne toliko zbog pobede na mitingu Dijamantske lige, već zbog svog izgleda.

Naime, Pingua se zvanično vodi kao 17-godišnjak, ali svi koji su ga videli se pitaju da li mu je u rodnom listu upisan pogrešan prvi broj.

Iz njegovog kluba Benfike te Olimpijskog komiteta Kenije tvrde da je tačan podatak da je rođen 25. novembra 2001. godine.

Međunarodna atletska federacija (IAAF) je verifikovala njegovo godište pa se Pingua takmičio na U18 Svetskom prvenstvu 2017, gde je zauzeo drugo mesto, te na U20 Svetskom prvenstvu 2018, gde je osvojio zlatnu medalju.

Ako zaista ima 17 godina, onda je u pitanju novo atletsko čudo jer je ove sezone bio blizu da 5.000 metara istrči za manje od 13 minuta. Lični rekord mu je 13.03,19 minuta iz Rima početkom juna.

U Rabatu je ostvario prvu pobedu u seniorskoj konkurenciji istrčavši miting Dijamantske lige za 13:11,49 minuta, što je 2,38 minuta po kilometru.

Slične objave

Đoković o “napadu”: Osjetio sam “otrovne strelice”, pa nije ubio čovjeka

Z.K

Del Potro: Vratiću se, ali teško da ću opet biti među 10 najboljih

Z.K

Partizan ostao perfektan poslije gostovanja Megi

Z.K

Ostavite komentar