Magazin Showbiz

“Murder Mystery” je najgledaniji “trash” u istoriji Netflixa

Sa preko 30 miliona pregleda za samo tri dana, “Murder Mystery” je srušio Netflixov rekord i postao najgledaniji film u istoriji ove platforme i time zvanično postao najstrimovanija bruka na ovoj platformi. Istina je da, kad su Netflixovi filmovi u pitanju, nismo navikli na sadržaj prefinjenog kvaliteta, što je i…

Sa preko 30 miliona pregleda za samo tri dana, “Murder Mystery” je srušio Netflixov rekord i postao najgledaniji film u istoriji ove platforme i time zvanično postao najstrimovanija bruka na ovoj platformi.

Istina je da, kad su Netflixovi filmovi u pitanju, nismo navikli na sadržaj prefinjenog kvaliteta, što je i ok, s obzirom na to da su namijenjeni širokim narodnim masama kao lako štivo pred spavanje, pa samim tim ne očekujemo mnogo više od onoga što se u žanru romantične komedije na IMDb-u kotira između petice i šestice. Ali ovo je zaista pretjerano i ostavlja isti onaj osjećaj gorčine i uzaludnosti kao kad u frižideru naletite na pakovanje eurokrema, a shvatite da je u njemu kajmak. Ili još gore – mast. Dženifer Aniston i Adam Sendler su snimili mnogo loših filmova, ali ovaj stvarno nema konkurenciju.

Njih dvoje, ovog puta bez jedne iskre hemije i autentičnog humora, tumače bračni par iz Amerike koji biva upleten u misteriozno ubistvo u stilu romana Agate Kristi, tokom svog 15 godina zakasnjelog medenog mjeseca po Evropi. Sendler, koji igra pritupastog policajca i Aniston, koja je njegova površna supruga frizerka, u avionu slučajno zalutaju u prvu klasu, gdje upoznaju bogatog nalickanog plejboja nasljednika iz Engleske koji ih poziva da mu se pridruže na sumnjivom i kontroverznom porodičnom okupljanju na jahti u Monaku.

Na jahti, naravno, dolazi do svirepog ubistva, a na Džen i Adamu je da otkriju krivce i tako skinu sumnju sa sebe kao glavnih osumnjičenih.

Kad čujete vijest da je toliko ljudi odlučilo da pogleda ovo, postavićete sebi pitanje – zašto? Osim perverzne potrebe da netremice gledamo u stvari koje su glupe, ružne i nedostojne – zašto? Zato što se toliko ne trudi da bude pametan i zanimljiv, već pušta da ga vozi niz klišea koje smo vidjeli u apsolutno svim glupim filmovima o Amerikancima niže srednje klase koji dolaze prvi put u Evropu? Ili zato što je jednostavno lako gledati Dženifer Aniston koliko god bila na zalasku karijere? Zato što vas ne tjera da uložite gram mozga na razrješenje misterije? Zato što 15 minuta pred kraj nećete moći da vjerujete da ste dotle stigli, a da je emotivna skala filma i dalje na mirnoj nuli?

Ne znam i ostaće misterija.

Do nedavno se na prvom mjestu Netflixove rekordne gledanosti nalazio “Bright” sa Vilom Smitom. Brojke pregleda koji se računaju su samo onih korisnika koji su pogledali 70% filma. Kako Netflix navodi, njihova predviđanja su da će “Murder Mystery” (koji je na Rotten Tomatoes sajtu dobio 45% pozitivne stručne kritike) nadmašiti i Bird Box koji je u prvih mjesec dana pregledalo 80 miliona ljudi.

Žali bože izgubljenog vremena.

Izvor:: Noizz.rs

Slične objave

Ona je među najpoželjnijim na svijetu, a ujedno danas slavi rođendan!

V.R.

Skupocjeni ‘ludi med’ od kojega se halucinira i bolje vodi ljubav

V.R.

Premijerno izdanje Priyanke Chopre u Kanu ostavlja bez daha

Igor Mudrinić

Ostavite komentar