Tehnologija World-wide-web

Microsoftov novi Windows Terminal je dostupan za Windows 10

Microsoft je ranije ove godine prvi put prikazao Windows Terminal – svoju novu Windows aplikaciju za komandnu liniju.

Microsoft je ranije ove godine prvi put prikazao Windows Terminal – svoju novu Windows aplikaciju za komandnu liniju. U pitanju je nova centralna lokacija gde je moguće pristupiti tradicionalnoj cmd liniji, PowerShell-u, kao i Windows Subsystem za Linux (WSL). Developeri su do sada mogli da kompajliraju i koriste Windows Terminal iz koda dostupnog preko GitHuba, a Microsoft je sada objavio jednostavan installer preko Windows Store-a.

Windows Terminal uključuje podršku za više tabova, kao i teme i podešavanja za developere koji žele da menjaju Terminal aplikaciju. Potrebno je izmeniti JSON fajl ukoliko želite da pristupite svim opcijama za prilagođavanje od starta, s obzirom da rani preview nema sve funkcije. Windows Terminal će podržavati i puno, GPU-zasnovano, renderovanje teksta, kao i emotikone.

Microsoft ističe da je ovo samo jedan od nekoliko preview buildova za Windows Terminal, koji se očekuju na Microsoft Store-u, a tim radi na redovnom rasporedu preview-a i buildovima koji će se češće pojavljivati. Windows Terminal 1.0 će u Windows Store stići ove zime.

Microsoft takođe radi na tomo da omogući kompletan Linux kernel u Windows 10, kako bi se poboljšale performanse za Windows Subsystem for Linux (WSL). Ukoliko želite da isprobate novi Windows Terminal, možete ga preuzeti sa Windows Store-a.

Izvor: The Verge

Slične objave

Isporuka PC hard diskova bi mogla doživjeti pad od 50% tokom godine

D V

Devil May Cry 5 je postao Capcomova druga najpopularnija objava za PC svih vremena

V.R.

Samsung predstavio Galaxy A10s sa 4000mAh baterijom i senzorom otiska prsta

V.R.

Ostavite komentar