Republika Srpska / BiH Vijesti

Srpska se zadužuje 150 miliona evra za Koridor 5C

Republika Srpska će se kod Evropske banke za obnovu i razvoj zadužiti 150 miliona evra za finansiranje projekta Koridor 5-C, obilaznica Doboj. Odluku o zaduženju danas je prihvatila Vlada RS na sjednici u Banjaluci. “Cilj projekta je da se obezbijede dodatna sredstva za izgradnju dionice autoputa Koridor 5C, dužine oko…

Republika Srpska će se kod Evropske banke za obnovu i razvoj zadužiti 150 miliona evra za finansiranje projekta Koridor 5-C, obilaznica Doboj.

Odluku o zaduženju danas je prihvatila Vlada RS na sjednici u Banjaluci.

“Cilj projekta je da se obezbijede dodatna sredstva za izgradnju dionice autoputa Koridor 5C, dužine oko šest kilometara, između petlje Rudanka i kraja tunela Putnikovo brdo 2 (međuentitetska linija razgraničenja), uključujući most preko rijeke Bosne, dva tunela i vijadukt”, saopšteno je nakon sjednice Vlade.

Prijedlog ove odluke biće upućen na razmatranje u Narodnu skupštinu Republike Srpske.

Na sjednici je Vlada prihvatila i Nacrt programa javnih investicija za period 2020-2022.

Planirana je realizacija investicionih projekata (kapitalna potrošnja) u ukupnom iznosu 568.067.262 KM. “Među projektima koji ulaze u sastav Programa javnih investicija ima i onih čija je realizacija počela u prethodnim godinama i zaključno sa 2018. utrošeno je 1.611.7705.422 KM iz svih izvora finansiranja, a u tekućoj godini planira se investirati 502.122.804 KM. Takođe, ima projekata čija realizacija traje i nakon isteka 2022. godine i u tom periodu potrebno je uložiti 84.654.386 KM”, navode iz Vlade Republike Srpske.

FENA

Slične objave

Velike gužve na prelazima sa Hrvatskom i CG

M.

Godišnjica napada koji su promijenili svijet

M.

Uplatili rezervaciju, u Neumu ih dočekao ZAKLJUČAN APARTMAN

M.

Ostavite komentar