Tehnologija World-wide-web

Microsoftov Chromium Edge je sada dostupan za Windows 7 i Windows 8

Microsoft je omogućio da se Edge browser zasnovan na Chromium-u testira na Windows 7 i Windows 8 sistemima.

Microsoft je omogućio da se Edge browser zasnovan na Chromium-u testira na Windows 7 i Windows 8 sistemima. Objava stiže dva meseca nakon što se Chromium Edge prvi put pojavio na Windowsu 10 i mesec dana nakon pojave na macOS-u. Microsoft će za početak nuditi dnevne Canary buildove, a uskoro planira i podršku za nedeljni Dev kanal. Instalaciju je moguće preuzeti sa Microsoft Edge Insider sajta.

“Iskustvo korišćenja i karakteristike Edge-a na prethodnim verzijama Windowsa su uglavnom iste kao i kod Windowsa 10, uključuijući dolazeću podršku za Internet Explorer mod za poslovne korisnike”, ističe Microsoft Edge tim. Iako će većina funkcija biti ista, dark mod izostaje a Microsoft pominje da ne postoji podrška za AAD logovanje.

Microsoft još uvek testira Chromium Edge pregledač na Windows 10, macOS i sada starijim Windows platformama i još uvek nije poznato kada će ga kompanija ponuditi širem krugu korisnika. Edge će biti dostupan za Windowes 7 i pored toga što kompanija planira da od narednog januara prestane sa podrškom ove verzije operativnog sistema.

Izvor: The Verge

Slične objave

Isporuka PC hard diskova bi mogla doživjeti pad od 50% tokom godine

D V

Google vratio Mate 20 Pro na svoju Android Q Beta listu

V.R.

Xiaomi Mi 9 Explorer u vrhu AnTuTu liste performansi za mart

D V

Ostavite komentar