Auto-moto Noviteti

Aston Martin Valhalla – auto od milion evra za 500 srećnika

Poput modela Valkyrie, novi hipersportski automobil britanskog proizvođača preuzeo je ime iz nordijske mitologije.

Poput modela Valkyrie, novi hipersportski automobil britanskog proizvođača preuzeo je ime iz nordijske mitologije.

Aston Martin je potvrdio da će njegov novi model – zasnovan na konceptu AM-RB 003 koji je debitovao u martu u Ženevi, nositi oznaku Valhalla, kao što je nagovešteno jesenas kada je kompanija zaštitila ovaj naziv. To je drugo ime u nizu, nakon Valkyrie, koje je britanski proizvođač “pozajmio” iz mitologije.

I dok Valhalla (Valhala) označava prebivalište ratnika palih u borbi, Valkyrie (Valkire) su prema istoj mitologiji poslanice vrhovnog boga Odina koje jašu nebom. One su zadužene da odabiraju duše heroja palih u borbi, koji su zaslužili odlazak u Valhalu.

Izbor naziva “Valhalla” za novi modela Aston Martina ima smisla i u kontekstu drugih oznaka koje je ovaj proizvođač koristio u svojoj istoriji, naročito u novije vreme. Sa početnim slovom “V”, Valhalla se nadovezuje na aktuelna imena modela kao što su Vantage, Vanquish i Valkyrie, uz nazive Vulcan i Virage. Pored toga, Aston Martin za svoje kabriolete koristi takođe oznaku na “V” – Volante.

Aston Martin nije otkrio tehničke detalje modela Valhalla, ali poznato je da će ovaj automobil imati hibrdini pogon koji se sastoji o V6 turbo-benzinca i elektromotora, ukupne snage oko 1.000 ks. U planu je ograničena serija od svega 500 primeraka, kojo će se prodavati po početnoj ceni od oko 1.000.000 evra.

B92

Slične objave

Kia predstavila Masterpiece

D V

Ford Bronco dobija pogon iz Rangera

D V

Mansory Lamborghini Urus Venatus

V.R.

Ostavite komentar