Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Akcija “Klub dva”: Pritvor za 6 lica

Okružni sud u Banjaluci odredio je jednomjesečni pritvor za šest lica uhapšenih u akciji “Klub dva” koja je usmjerena na razbijanje organizovane kriminalne grupe koja se bavila ilegalnom prodajom droga i zelenaštvom. Pritvor je određen za Ozrena Savića (28), Draška Romića (27), Dušana Babića (48), Aleksandra Savića (30), Stefana Pavlovića…

Okružni sud u Banjaluci odredio je jednomjesečni pritvor za šest lica uhapšenih u akciji “Klub dva” koja je usmjerena na razbijanje organizovane kriminalne grupe koja se bavila ilegalnom prodajom droga i zelenaštvom.

Pritvor je određen za Ozrena Savića (28), Draška Romića (27), Dušana Babića (48), Aleksandra Savića (30), Stefana Pavlovića (28) i Marka Mihajlovića (29) iz Banjaluke.

Sud je odredio ovu mjeru zbog bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati krivični postupak uticajem na svjedoke.

Tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka predložio je danas banjalučkom Okružnom sudu da odredi pritvor za ovih šest lica koja su uhapšena zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droge.

Osumnjičeni Igor Radošević i Darko Vrančić su nakon ispitivanja pušteni i u nastavku krivičnog postupka braniće se sa slobode.

– U periodu od 2016. godine do 17. juna ove godine osumnjičeni su od za sada nepoznatih lica, nabavljali i preprodavali marihuanu i kokain korisnicima na području Banjaluke – navedeno je u saopštenju Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Devet osoba uhapšeno je tokom akcije “Klub dva”, u okviru koje je pronađeno više od šest kilograma droge, uključujući i hašiš, koji već duže vrijeme nije oduziman.

Ovu akciju sproveli su policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Policijska uprava Banjaluka pod nadzorom banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva.

AGENCIJE

Slične objave

Vilson poručio Srbiji: SAD neće nametati rešenje, a vi se suočite s realnošću

M.

Hoće li Slovenac naslijediti Johanesa Hana?

M.

EU uvela sankcije Turskoj

D V

Ostavite komentar