Svijet Vijesti

UN upozorene: SAD planiraju “forsirano” bombardovanje Irana

Američka administracija razmatra ideju bombardovanja iranskih objekata, vezanih za nuklearni program, piše „Jerusalim post“, pozivajući se na izvore u UN. “Radi se o forsiranom bombardovanju koje će imati jedan, konkretan cilj”, navodi izraelski list reči izvora, a prenosi Sputnjik. U diskusiji po ovom pitanju učestvuju visoki vojni zvaničnici, predstavnici Pentagona…

Američka administracija razmatra ideju bombardovanja iranskih objekata, vezanih za nuklearni program, piše „Jerusalim post“, pozivajući se na izvore u UN.

“Radi se o forsiranom bombardovanju koje će imati jedan, konkretan cilj”, navodi izraelski list reči izvora, a prenosi Sputnjik.

U diskusiji po ovom pitanju učestvuju visoki vojni zvaničnici, predstavnici Pentagona i savetnici predsednika SAD Donalda Tampa, navodi list.

Ova odluka je bila tema razgovora u Beloj kući i pre nedavne izjave Irana o povećanju proizvodnje uranijuma, navodi se u saopštenju.

Sam predsednik Tramp, prema pisanju lista, ne pokazuje entuzijazam za vojno rešenje iranskog problema, ali ipak može dati pristanak na savet državnog sekretara SAD Majk Pomeo.

Ranije je Iran saopštio da će u narednih 10 dana probiti ograničenje zaliha uranijuma koje su određene nuklearnim sporazumom Teherana sa svetskim silama.

On je upozorio da Iran ima potrebu za obogaćenim uranijum do 20 odsto, što je samo korak od nivoa dovoljnog za izradu nuklearnog oružja. Iran je već učetvorostručio proizvodnju nisko obogaćenog uranijuma i rekao da će Teheran povećati nivoe obogaćivanja uranijuma “na osnovu potreba zemlje”.

Slične objave

U BiH 20 odsto ljudi na rubu egzistencije

M.

Albanci, Srbija ne pada na ucjene

V.R.

Dačić naglašava da hrvatska vlast flertuje sa ustaštvom

M.

Ostavite komentar