Magazin Showbiz

REMINULA ČUVENA GLORIJA VANDERBILT: Nasljednica najbogatije američke porodice umrla u 95. godini

Ova modna ikona otišla je u legendu, a uprkos njenim godinama, bila je vrlo mladog duha! Dugo je bolovala od raka želuca, a umrla je u kući, okružena članovima porodice, rekao je njen sin Anderson Kuper, poznati voditelj CNN-a. Vanderbilt, poznata i kao “sirota mala bogatašica”, bila je praunuka Kornelijusa Vanderbilta,…

Ova modna ikona otišla je u legendu, a uprkos njenim godinama, bila je vrlo mladog duha!

Dugo je bolovala od raka želuca, a umrla je u kući, okružena članovima porodice, rekao je njen sin Anderson Kuper, poznati voditelj CNN-a.

Vanderbilt, poznata i kao “sirota mala bogatašica”, bila je praunuka Kornelijusa Vanderbilta, američkog tajkuna iz 19. vijeka.

– Glorija Vanderbilt je bila nesvakidašnja žena, voljela je život, a živjela je kako je hjtela – navodi se u Kuperovom saopštenju.

– Imala je 95 godina, ali svi koji su bili bliski s njom će vam reći da je ona bila najmlađa i najmodernija osoba koju su poznavali – dodaje se u saopštenju.

Glorija Vanderbilt je imala nepune dvije godine kada joj je umro otac.

Naslijedila je ogromno bogatstvo, a 1934. godine je dobila nadimak „sirota mala bogatašica”. Tada su se oko starateljstva nad njom pred sudom u Njujorku borile majka i tetka.

Mediji su to nazvali „suđenjem vijeka”, a na kraju je tetka dobila starateljstvo.

Vanderbilt je bila talentovana slikarka i glumica, a napisala je i nekoliko knjiga.

Preživjela je užasnu nesreću kada je njen sin Karter pred njom izvršio samoubistvo. Skočio je sa balkona njenog stana u Njujorku, a imao je samo 23 godine. Duge tri nedjelje nije ustala iz kreveta i prestala da plače, ali nakon tog događaja, nikada više nije zaplakala.

Story.rs

Glossy/BBCGuliver

Getty Images

Slične objave

Nina otkriva: ’Paul i ja smo se mrzili dok smo snimali ’Vampirske dnevnike

V.R.

Zašto djetinjstvo danas traje do 30. godine?

Igor Mudrinić

Najposebnije žene horoskopa – nisu za svakog, ali svakog fasciniraju

Igor Mudrinić

Ostavite komentar