Svijet Vijesti

Odgovor Amerike na “neprijateljsko ponašanje” Irana: Šaljemo vam još vojnika

Pentagon će na Bliski istok uputiti dodatnih 1.000 vojnika kao odgovor na “neprijateljsko ponašanje” iranskih snaga. To je, kako prenosi Rojters, objavio vršilac dužnosti američkog ministra odbrane Patrik Šenahan, navodeći da će oko 1.000 dodatnih snaga imati “odbrambenu ulogu”. “Nedavni iranski napadi potvrdjuju pouzdane, kredibilne obaveštajne podatke koje smo dobili…

Pentagon će na Bliski istok uputiti dodatnih 1.000 vojnika kao odgovor na “neprijateljsko ponašanje” iranskih snaga.

To je, kako prenosi Rojters, objavio vršilac dužnosti američkog ministra odbrane Patrik Šenahan, navodeći da će oko 1.000 dodatnih snaga imati “odbrambenu ulogu”.

“Nedavni iranski napadi potvrdjuju pouzdane, kredibilne obaveštajne podatke koje smo dobili u vezi sa neprijateljskim ponašanjem iranskih snaga i drugih grupa koje deluju u njihove ime, a koje predstavljaju pretnju osoblju SAD i interesima širom regiona”, naveo je Šenahan u saopštenju.

AP, pozivajući se na neimenovane američke zvaničnike, navodi da je će biti razspoređeni pripadnici bezbednosnih snaga, kao i snage za dodatni nadzor i prikupljanje obaveštajnih podataka u regionu.

Sekretar iranskog Vrhovnog saveta za nacionalnu bezbednost Ali Šamhani izjavio je juče da je Teheran odgovoran za bezbednost u Persijskom zalivu i pozvao snage SAD da napuste region, dok napetost raste nakon prošlonedeljnih napada na naftne tankere.

“Ponavljamo naš stav i pozivamo američke snage da okončaju svoje prisustvo u regionu jer su one glavni izvor kriza i nestabilnosti”, istakao je Šamhani.

Slične objave

Okončan diplomatski spor SAD i EU

M.

Linta: Posebna državna institucija treba da se bavi zaštitom Srba u Hrvatskoj

M.

Domaćini spasli stoku, izgorili štala i sijeno

M.

Ostavite komentar