Republika Srpska / BiH Vijesti

Sjednica Upravnog odbora PIC-a u SA

Politički direktori zemalja članica Upravnog odbora Savjeta za primjenu mira (PIC) sastaće se u Sarajevu 17. i 18. juna kako bi razmotrili trenutnu situaciju u Bosni i Hercegovini – najavljeno je iz Ureda visokog predstavnika (OHR). Kako se navodi, danas Upravni odbor PIC-a razgovaraće o sveukupnoj situaciji u državi, s…

Politički direktori zemalja članica Upravnog odbora Savjeta za primjenu mira (PIC) sastaće se u Sarajevu 17. i 18. juna kako bi razmotrili trenutnu situaciju u Bosni i Hercegovini – najavljeno je iz Ureda visokog predstavnika (OHR).

Kako se navodi, danas Upravni odbor PIC-a razgovaraće o sveukupnoj situaciji u državi, s fokusom na činjenicu da vlast još nije formirana.

U utorak, 18. juna, politički direktori će se sastati sa Zajedničkim kolegijem Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Konferencija za medije visokog predstavnika Valentina Incka i prvog zamjenika visokog predstavnika Michaela Scanlana planirana je u utorak, nakon okončanja sastanka Upravnog odbora PIC-a.

(Agencije)

Slične objave

Tramp produžio uredbu o povišenom stepenu upozorenja za Zapadni Balkan

M.

EKSPLOZIJA PLINSKE BOCE U Tesliću teško povrijeđen radnik, hitno prebačen u UKC RS

M.

Milion Hrvata živi u riziku od siromaštva

M.

Ostavite komentar