Hardware i software Tehnologija

AMD planira objavu Threadripper procesora sa 64 jezgra?

AMD je već potvrdio da je Threadripper još uvek aktuelan, mada nema informacija o tome kakvi su planovi kompanije kada je u pitanju desktop platforma iz ekstremnog segmenta.

AMD je već potvrdio da je Threadripper još uvek aktuelan, mada nema informacija o tome kakvi su planovi kompanije kada je u pitanju desktop platforma iz ekstremnog segmenta. Lisa SU, CEO kompanije, je tokom Computexa istakla: “Ako se mejnstrim ponuda pomera ka višem segmentu, Threadripper će takođe morati da se pomeri”. Ovo sugeriše da će AMD Threadripper procesori naredne generacije ponuditi više jezgara i threadova nego ikada ranije.

Sada izveštaj sajta WCCFTech tvrdi da AMD planira da objavi 64-jezgarni Threadripper procesor krajem četvrtog tromesečja 2019. godine. Izveštaj takođe tvrdi da će AMD imati i nešto novo da nam prikaže tokom CES 2019 sajma, koji se održava u januaru.

Iako WCCFTech nema konkretne informacije o tome da li će Threadripper naredne generacije koristiti 14nm ili 7nm arhitekturu, očekuje se da će imati X399 podnožje i 7nm poput Ryzen 3 gen. i EPYC procesora. Ono što ostaje nepoznanica, jeste da li će X399 platforma biti osvežena kako bi podržavala novu CPU liniju.

Izvor: Overclock3d

Slične objave

Ovako će izgledati nova Windows 10 Calendar aplikacija

V.R.

Huawei bi mogao predstaviti dvije osvježene verzije Watch GT uređaja

V.R.

Lažni profili i špijunaža: Tajni agenti na socijalnim platformama

V.R.

Ostavite komentar