Region Vijesti

Vučić: Neću da pravim dodatno zlu krv

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nije želio da komentariše današnji Trojčidanski sabor u Podgorici, na kojem je Srpska pravoslavna crkva odbacila zahtjev crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića da preda svoje vjerske objekte, navodeći da ne želi da pravi dodatno zlu krv. “Neću da ulazim u pravljenje dodatne zle krvi i sukoba na…

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nije želio da komentariše današnji Trojčidanski sabor u Podgorici, na kojem je Srpska pravoslavna crkva odbacila zahtjev crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića da preda svoje vjerske objekte, navodeći da ne želi da pravi dodatno zlu krv.

“Neću da ulazim u pravljenje dodatne zle krvi i sukoba na bilo koji način”, rekao je Vučić novinarima, nakon posjete Boljevcu u okviru kampanje “Budućnost Srbije”.

Vučić ističe da je sve što je imao da kaže rekao “kroz jednu malu molbu”, koja, ne samo da nije uslišena, nego je i prezrena od crnogorskih vlasti.

“Hvala im na tome i to je sve što imam da kažem”, dodao je Vučić.

Predsjednik Srbije je prije dva dana zamolio crnogorske vlasti ne donose zakon o slobodi vjeroispovesti, koji predviđa da imovina Srpske pravoslavne crkve do 1918. godine pređe u državno vlasništvo.

On je rekao da taj akt nije dobar za srpski narod i dodao da bi njegovo usvajanje neminovno ugrozilo inače dobre odnose dvije zemlje.

agencije

Slične objave

Bačena bomba na ruski konzulat u Atini

M.

Najveći Trampov skandal: Šta znamo dosad?

M.

“Boltonova poseta Srbiji zavisi od Prištine”

M.

Ostavite komentar