Banja Luka

U Srpskoj ulici premjestili pola parkinga na drugu stranu saobraćajnice

U Srpskoj ulici u Banjaluci, neposredno prije ukrštanja sa Ulicom Nikole Pašića, od danas je promijenjen režim odvijanja saobraćaja tako što se na jednom dijelu ove jednosmjerne ulice može parkirati na jednoj strani saobraćajnice, a na ostatku na drugoj. – Zbog slabije preglednosti na ukrštanju Srpske ulice sa Ulicom Nikole…

U Srpskoj ulici u Banjaluci, neposredno prije ukrštanja sa Ulicom Nikole Pašića, od danas je promijenjen režim odvijanja saobraćaja tako što se na jednom dijelu ove jednosmjerne ulice može parkirati na jednoj strani saobraćajnice, a na ostatku na drugoj.

– Zbog slabije preglednosti na ukrštanju Srpske ulice sa Ulicom Nikole Pašića, kao i vožnje nebezbjednom brzinom, što je dovodilo do učestalih saobraćajnih nesreća, odlučeno je da se na jednom dijelu ulice, prije ukrštanja, parkiranje prebaci sa desne na lijevu stranu, a odvijanje saobraćaja na suprotnu stranu – rekli su u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Očekuju da će ova mjera primorati vozače da uspore jer se putanja njihovog kretanja sa jedne strane prebacuje na drugu stranu kolovoza.

– U okviru ove promjene, postavljeni su montažno-demontažni ivičnjaci koji preusmjeravaju vozače sa jedne strane kolovoza na drugu, kao i odgovarajuća saobraćajna signalizacija. Takođe, dolaskom na raskrsnicu, ulaz u samu raskrsnicu će biti sa desne, umjesto sa lijeve strane, čime je obezbijeđena znatno bolja preglednost – objašnjavaju u ovom Odjeljenju.

Napomenuli su da su slične intervencije protekle godine sprovedene u Ulici Miše Stupara.

SrpskaInfo

Slične objave

MJEŠTANI BANJALUČKOG NASELJA U PANICI: Klizište im uništava kuću, moraju da se isele

M.

Raspisan međunarodni konkurs za budući most u Docu

M.

Škola na Starčevici biće opremljena do 15. avgusta

M.

Ostavite komentar