Republika Srpska / BiH Vijesti

Prekinuta hitna sjednica Predstavničkog doma BiH

Druga hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH prekinuta je danas u Sarajevu. Sjednici nisu prisustvovali poslanici SNSD-a, DNS-a i SP-a. Poslanici SNSD-a i Srpskog kluba nisu došli, ali su održali sastanak svog Kluba. Zbog toga će se o tome morati izjasniti kolegij. Na dnevnom redu su trebale biti dvije…

Druga hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH prekinuta je danas u Sarajevu. Sjednici nisu prisustvovali poslanici SNSD-a, DNS-a i SP-a.

Poslanici SNSD-a i Srpskog kluba nisu došli, ali su održali sastanak svog Kluba.

Zbog toga će se o tome morati izjasniti kolegij.

Na dnevnom redu su trebale biti dvije tačke – aktuelna situacija u pravosudnim institucijama BiH s akcentom na obaveze iz preporuka Evropske komisije i informacija Savjeta ministara o kontroli i upravljanju prilivom masovnog broja migranata i izbjeglica u BiH s osvrtom na aktuelnu bezbjednosnu i humanitarnu situaciju na području Unsko-sanskog kantona.

Sazivanje hitne sjednice tražilo je 14 poslanika iz SDP-a, SBB-a, Naše stranke, SDS-a, PDP-a, A-SDA, PDA i Nezavisnog bloka.

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiHStaša Košarac izjavio je juče Srni da se iza inicijative grupe poslanika za sazivanje hitne sjednice ovog doma krije opasna, protivustavna i protivzakonita namjera da se produži tehnički mandat Savjetu ministara u kojem sjede nelegitimni predstavnici srpskog naroda i Republike Srpske.

Poslanik DNS-a Nenad Nešić rekao je jutros Srni da ni on, iz istih razloga, ne želi da prisustvuje ovoj sjednici.

agencije

Slične objave

Vučić se obraća u podne građanima zbog dešavanja u Beogradu

M.

NAKON BRUTALNOG HAPŠENJA U BANJALUCI: Pretučeni švedski državljanin Bruno Batinić napustio BiH

M.

Merkelova i Makron hoće lično da učestvuju u dijalogu Beograda i Prištine

M.

Ostavite komentar