Nauka i IT Tehnologija

PayPal i Uber finansijski podržavaju Facebookovu kriptovalutu

Facebook je osigurao poprilično jaku podršku za svoj Project Libra, prema navodima The Wall Street Journala.

Facebook je osigurao poprilično jaku podršku za svoj Project Libra, prema navodima The Wall Street Journala. PayPal, Uber, Visa i Mastercard navodno investiraju oko 40 miliona dolara (svaka kompanija oko 10 miliona) u razvoj kriptovalute popularne soc-net kompanije. Ostali investitori su Stripe i Booking.com.

Prema ranijim izveštajima, Project Libra je dizajniran kako bi bio stabilna valuta, povezana sa američkim dolarom, što bi je činilo imunom na druga negativna iskustva sa kojima se suočavaju kriptovalute. Društvena mreža ima toliko ozbiljne namere u vezi sa ovim projektom, da je bila u pregovorima i sa Winklevoss blizancima o korišćenju menjačnice za kriptovalute koju su oni kreirali.

U budućnosti, Facebook bi mogao prenositi personalne uplate i kupovinu proizvoda i servisa ne samo na kompanijinoj platformi, već i na drugim sajtovima, uz pomoć pomenute kriptovalute. Ukoliko kompanije postigne ono što želi sa valutom, ona bi verovatno funkcionisala kao uobičajene opcije za PayPal, koje ljudi trenutno koriste.

Više detalja o svenmu ovome bismo mogli saznati veoma uskoro, jer bi Facebook svoju novu digitalnu valutu mogao najaviti već naredne nedelje.

Izvor: Engadget

Slične objave

Huawei Mate 30 i Mate 30 Pro navodno stižu 19. septembra sa Kirin 990 čipsetom

V.R.

Zvanični PC zahtjevi za Assassin’s Creed III Remastered

V.R.

Canon predstavio EOS M6 Mark II digitalni foto-aparat i EOS 90D DSLR

V.R.

Ostavite komentar