Svijet Vijesti

Odjeknule dve eksplozije; Iran: napad; Kraljevska mornarica poslala hitno upozorenje

Novi incident s tankerima koji prevoze naftu. Iranski mediji tvrde da su napadnuta dva takva tankera u omanskom zalivu. Odjeknule dve eksplozije. Ovaj, poslednji u nizu incidenata, stiže mesec dana nakon što su dva tankera Saudijske Arabije napadnuti u vodama Ujedinjenih Arapskih Emirata. Oni su prenosili naftu za SAD, a…

Novi incident s tankerima koji prevoze naftu. Iranski mediji tvrde da su napadnuta dva takva tankera u omanskom zalivu. Odjeknule dve eksplozije.

Ovaj, poslednji u nizu incidenata, stiže mesec dana nakon što su dva tankera Saudijske Arabije napadnuti u vodama Ujedinjenih Arapskih Emirata. Oni su prenosili naftu za SAD, a Vašđingtonsmatra da iza tog napada stoji Iran.

Sve to prouzrokovalo je porast tenzija na relaciji Vašington – Teheran, koji ionako visi na ivici sukoba.

Najnoviji incident dogodio se rano jutros, u omanskom zalivu, kada su se čule dve eksplozije na tankerima koji prevoze naftu, prenela je iranska državna televizija, pozivajući se na televizijsku mrežu Al-Alam.

U tom izveštaju ocenjeno je da se radi o napadu na tankere, ali se međutim ne navodi na koju državu, ili države, su napadnuti tankeri registrovani.

Pakistanski izvori naveli su da su napadnuti tankeri poslali nekoliko poziva za pomoć.

Istovremeno, britanska pomorska služba, koju vodi Kraljevska mornarica, poslala je upozorenje na “nespecifičan incident u omanskom zalivu. Ta slućba ujedno je poslala i upozorenje svojim brodovima koji plove u tim vodama na ekstreman oprez, tim pre što se nisu stišale tenzije između SAD i Irana.

B92

Slične objave

Šta su dogovorili SNSD, SDA i HDZ

D V

Djevojčica (15) stradala na motoru

M.

Srpska prodaje pet helikoptera

M.

Ostavite komentar