Region Vijesti

Mogerinijeva spremna da S. Makedoniji i Albaniji odobri datum

Predsednik Severne Makedonije, Stevo Pendarovski, u Briselu se sastao s visokom predstavnicom EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Federikom Mogerini. Kako prenosi makedonski portal Portalalb, Mogerinijeva je pokazala spremnost da lobira da Skoplje i Tirana dobiju datum za početak pregovora sa EU, u junu ili julu. “Severna Makedonija, zajedno…

Predsednik Severne Makedonije, Stevo Pendarovski, u Briselu se sastao s visokom predstavnicom EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Federikom Mogerini.

Kako prenosi makedonski portal Portalalb, Mogerinijeva je pokazala spremnost da lobira da Skoplje i Tirana dobiju datum za početak pregovora sa EU, u junu ili julu.

“Severna Makedonija, zajedno sa Albanijom, treba da dobije datum početka pregovora u junu ili julu. Ovo će biti preporučeno svim ministrima inostranih poslova zemalja članica EU sledeće nedelje”, rekla je Mogerini, piše ovaj medij.

Navodi se da je Pendarovski informisao Mogerinijevu o spremnosti gra]ana Makedonije da dobiju datum za otvaranje pregovora sa EU.

„Gra]ani Republike Severne Makedonije, zbog onoga što je učinjeno i zasluženo, očekuju od naše države da dobije datum početka pregovora sa Evropskom unijom. To će tako]e biti važno za stabilnost regiona “, rekao je Pendarovski, kome je ovo bila prva zvanična poseta Briselu od stupanja na dužnost predsednika Severe Makedonje.

Slične objave

Vučić o Zemanu i Kosovu: Znači, postoji preispitivanje

M.

Protest Srba u Kosovskoj Mitrovici

M.

Zenica: Uhapšen monstrum koji je silovao kćerku(12), policija ga zatekla kako se tušira

M.

1 Komentar

ukc Juni 13, 2019 at 12:41 pm

“Mogerinijeva spremna da S. Makedoniji i Albaniji dobiju datum”

Administratore, pročitaj ovu rečenicu (naslov) polako i reci ima li smisla ovo što je napisano.

Odgovori

Ostavite komentar