Magazin Zanimljivo

Da li je Černobilj pravo mjesto za selfi?

Broj fotografija turista, ali, prije svega neprikladnih selfija napravljenih u Černobilju, sve je veći.

Broj fotografija turista, ali, prije svega neprikladnih selfija napravljenih u Černobilju, sve je veći. Turizam se u toj oblasti naglo razvio, posle prikazivanja serije u produkciji HBO, koja nas je podsetila na veliku nuklearnu katastrofu, pa su društvene mreže postale omiljeno mesto za objavu selfija iz „zabranjene zone“.

Serija Černobilj sa emitovanjem počela u maju. Turističke agencije koje nude ture na mestu nekadašnje ekološke katastrofe, povećale su od tada broj posetilaca za 30 do 40 odsto.

Međutim, sa povećanim brojem turista, dolazi i povećan broj objava na društvenim mrežama sa lokacija koje su posebno popularne: bunker, reaktor, zapušteni zabavni park…

Sve su brojniji negativni komentari na društvenim mrežama gde se neprikladne fotografije objavljuju, naročito na Instagramu.

Kritikuju se neukusni autoportreti na mestu gde je živote, zbog posledica katastrofe, izgubilo hiljade ljudi.

https://www.instagram.com/p/BjzTZNnA0TW/?utm_source=ig_web_copy_link

Černobilj je nekada je bio dom za hiljade ljudi, a danas, 33 godine posle, za mnoge sigurno nije mesto za pravljenje izazovnih selfija, prenosi Dejli mejlkomentare onih koji kritikuju njihovo objavljivanje a koji nisu usamljeni u tome. Pridružio im se producent serije o Černobilju.

„Neverovatno je koliko je serija uticala na porast broja turista, ali, video sam i neke fotografije koje prave. Molim vas, zapamtite da se tamo desila strašna tragedija. Izrazite poštovanje prema svima onima koji su zbog toga postali žrtve i patili“, saopštio je na nalogu na Tviteru scenarista i producent popularne mini-serije o Černobilju Kreg Mejzin.

Slične objave

Napustila je psihijatriju, pa skočila u zagrljaj 12 godina mlađem muškarcu

V.R.

Ispovijest dadilja: U podrumu su držali nacističke predmete

J K

Mars u Blizancima: 4 znaka da se paze do 15. maja

Igor Mudrinić

Ostavite komentar