Hronika Vijesti

UHAPŠENI U AKCIJI TULIP Predložen pritvor za trojicu državljana Turske, Iraka i Njemačke

Tužilaštvo BiH predložilo je pritvor za tri državljanina Turske, Iraka i Njemačke koji su osumnjičeni da su u dužem periodu, preko teritorije BiH prema granici sa Hrvatskom, krijumčarili migrante iz zemalja Bliskog i Srednjeg istoka. Pritvor je predložen za državljanina Turske Muhameda Zendija Muzafara, državljanina Njemačke Babat Hadija, te Muhameda…

Tužilaštvo BiH predložilo je pritvor za tri državljanina Turske, Iraka i Njemačke koji su osumnjičeni da su u dužem periodu, preko teritorije BiH prema granici sa Hrvatskom, krijumčarili migrante iz zemalja Bliskog i Srednjeg istoka.

Pritvor je predložen za državljanina Turske Muhameda Zendija Muzafara, državljanina Njemačke Babat Hadija, te Muhameda Kadra Karvana iz Iraka, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.Ove osobe uhapšene su u akciji pod kodnim nazivom “Tulip” na području Sarajeva kada su izvršeni pretresi vozila i objekata koje osumnjičeni koriste, te pronađena četiri ilegalna migranta iz Sirije i Iraka.

Oni su pod istragom Tužilaštva BiH zbog sumnje da su duži period transportovali ilegalne migrante kroz BiH prema zemljama EU, u čemu su angažovali i drugih osoba.

Osumnjičeni su za krivična djela organizovani kriminal i organizovanje grupe ili udruženja za izvršenje krivičnog djela krijumčarenje migranata.

SrpskaInfo

Slične objave

“Stali smo iza vas više puta, SAD ovog puta imaju zahtjev”

M.

Radojičić traži dodatna mjerenja

M.

Ćiro Blažević snimio spot za SDSS

M.

Ostavite komentar