Hronika Vijesti

UHAPŠENI U AKCIJI TULIP Predložen pritvor za trojicu državljana Turske, Iraka i Njemačke

Tužilaštvo BiH predložilo je pritvor za tri državljanina Turske, Iraka i Njemačke koji su osumnjičeni da su u dužem periodu, preko teritorije BiH prema granici sa Hrvatskom, krijumčarili migrante iz zemalja Bliskog i Srednjeg istoka. Pritvor je predložen za državljanina Turske Muhameda Zendija Muzafara, državljanina Njemačke Babat Hadija, te Muhameda…

Tužilaštvo BiH predložilo je pritvor za tri državljanina Turske, Iraka i Njemačke koji su osumnjičeni da su u dužem periodu, preko teritorije BiH prema granici sa Hrvatskom, krijumčarili migrante iz zemalja Bliskog i Srednjeg istoka.

Pritvor je predložen za državljanina Turske Muhameda Zendija Muzafara, državljanina Njemačke Babat Hadija, te Muhameda Kadra Karvana iz Iraka, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.Ove osobe uhapšene su u akciji pod kodnim nazivom “Tulip” na području Sarajeva kada su izvršeni pretresi vozila i objekata koje osumnjičeni koriste, te pronađena četiri ilegalna migranta iz Sirije i Iraka.

Oni su pod istragom Tužilaštva BiH zbog sumnje da su duži period transportovali ilegalne migrante kroz BiH prema zemljama EU, u čemu su angažovali i drugih osoba.

Osumnjičeni su za krivična djela organizovani kriminal i organizovanje grupe ili udruženja za izvršenje krivičnog djela krijumčarenje migranata.

SrpskaInfo

Slične objave

Irskoj prijeti “veoma opasna” faza Bregzita?

M.

SAD izdale novu optužnicu protiv Asanža, oglasili se Snouden i Vikiliks

M.

Politika: Medicinskoj sestri iz Zvečanske uručen otkaz

M.

Ostavite komentar