Mobilni svijet Tehnologija

Samsung će proizvoditi Snapdragon 865 čipset!

Samsungov 7nm EUV proces proizvodnje je južnokorejskoj kompaniji doneo nekoliko velikih ugovora.

Samsungov 7nm EUV proces proizvodnje je južnokorejskoj kompaniji doneo nekoliko velikih ugovora. Qualcomm je izabrao Samsung za kreiranje Snapdragon 865 čipseta, preskočivši TSMC. Sporazum još uvek nije kompletiran, ali prema navodima izvora u finalnom je stadijumu.

TSMC je bio Qualcommov izbor za proizvodnju Snapdragon 845 i 855 čipsetova od 7nm, koji je ovu ulogu preuzeo od Samsunga nakon što je kompanija proizvodila 820 i 835 čipove.

Qualcomm veruje da je Samsungov 7nm EUV proces napredniji od TSMC-ovog 7nm procesa. Ranije su se pojavile informacije da će postojati dve verzije Snapdragon 865 čipseta – standardni i model sa X55 5G modemom.

Samsungova postrojenja će proizvoditi i GPU čipove za Nvidiju, koja je takođe godinama koristila TSMC. Među onima koji su izabrali Samsungov novi 7nm EUV proces nalazi se i IBM.

Samsung i AMD su takođe sklopili partnerstvo o kreiranju mobilnih GPU-ova, međutim AMD se i dalje drži TSMC-a kada je u pitanju proizvoidnja novih Zen 2 CPU-ova i novih Navi grafičkih karti.

Izvor: GSMArena

Slične objave

Redmi 7 ozvaničen uz Snapdragon 632, po pristupačnoj cijeni

D V

Super Mario Maker 2 će imati co-op i veliki broj novih funkcija (video)

D V

Samsung se može može pohvaliti najboljim 4G LTE brzinama

D V

Ostavite komentar