Svijet Vijesti

Međunarodni aerodrom Abha pogođen raketom, povrijeđeni putnici

Saudijska koalicija u srijedu je potvrdila napad jemenskih Huta na međunarodni aerodrom na jugu ove države. “Neprijateljski projektil pao je u srijedu rano ujutru u prostoriju za dolaske na međunarodnom aerodromu Abha, kroz koje svaki dan prođe hiljade putnika civila“, rekao je Saudijsku novinsku agenciju (SPA) portparol koalicije pukovnik Turki…

Saudijska koalicija u srijedu je potvrdila napad jemenskih Huta na međunarodni aerodrom na jugu ove države.

“Neprijateljski projektil pao je u srijedu rano ujutru u prostoriju za dolaske na međunarodnom aerodromu Abha, kroz koje svaki dan prođe hiljade putnika civila“, rekao je Saudijsku novinsku agenciju (SPA) portparol koalicije pukovnik Turki al-Maliki.

On je napad opisao kao teroristički akt. Dodao je da je u napadu povrijeđeno najmanje 26 civila različitih nacionalnosti.

Ranije je pobunjenička grupa Huti preuzela odgovornost za gađanje aerodroma Abha krstarećom raketom, rekavši da je projektil “pogodio tačno u cilj“.

Huti iz Jemena u posljednjih nekoliko godina koriste bespilotne letjelice i projektile dugog i srednjeg dometa, a meta su pojedina područja u Saudijskoj Arabiji. Ipak, saudijski odbrambeni sistemi ih onesposobljavaju.

Huti od 2014. godine imaju kontrolu nad glavnim gradom Sanom i još nekoliko područja u Jemenu. Koalicione snage, na čelu sa Saudijskom Arabijom, od marta 2015. jemenskim vlastima pružaju podršku u borbi protiv Huta.

ANADOLIJA

Slične objave

Počela nova runda mirovnih pregovora SAD i talibana

D V

U Banjaluci izgorio “golf”

M.

Muškarac uhapšen u Čelincu

M.

Ostavite komentar