Region Vijesti

Jadranskim morem “šeta” morski pas: Viđen i kod Korčule. A da li je opasan?

Nakon što se pre nekoliko dana kod Makarske pojavio morski pas, ista “morska neman” snimljena je i u Korčulanskom kanalu, prenosi Dalmacija danas. ‘Pre dva dana objavili smo informaciju da je kraj Makarske snimljen morski pas mako (Isurus oxyrinchus), a ne neka druga vrsta. Jutros je opet snimljen u Korčulanskom…

Nakon što se pre nekoliko dana kod Makarske pojavio morski pas, ista “morska neman” snimljena je i u Korčulanskom kanalu, prenosi Dalmacija danas.

‘Pre dva dana objavili smo informaciju da je kraj Makarske snimljen morski pas mako (Isurus oxyrinchus), a ne neka druga vrsta. Jutros je opet snimljen u Korčulanskom kanalu”, naveo je Pero Ugarković, saradnika Instituta za okeanografiju i ribarstvo u Splitu za portal Dalmacija danas.

Prema njegovim rečima, radi se o istom morskom psu a to se može videti po rezu koji se nalazi malo desno, između glave i dorzalne peraje. “Još jednom naglašavamo da nema razloga panici, radi se o nezreloj jedinki i vrsti koja nije agresivna”, kazao je.

Na pitanje da li je ta vrsta morskog psa opasna, on kaže: “U Mediteranu nema zabeleženih napada koji su neprovocirani, dok ih tropska mora imaju. Uopšteno je malo takvih napada. Velika većina tih napada su isprovocirani, na primer kada morskog psa ulove na udicu pa ga takvog snimaju kamerom ispod površine mora.”

Mako – korculanski kanal

Prije dva dana objavili smo informaciju da je kraj Makarske snimljen morski pas mako (Isurus oxyrinchus), a ne neka druga vrsta. Jutros je opet snimljen u Korčulanskom kanalu. Radi se o istom morskom psu a to se može vidjeti po rezu koji se nalazi malo desno, između glave i dorzalne peraje. (usporedba u prvom komentaru). Još jednom naglašavamo da nema razloga panici, radi se o nezreloj jedinki i vrsti koja nije agresivna. (v: Toni Kačić)

Gepostet von Podvodni.hr am Dienstag, 11. Juni 2019

Slične objave

Dodik se povlači pred zapadom

D V

“Naplaćuju čak i sjenu palme”: Otišao je na more u Hrvatsku i ostao u šoku

D V

Muslimani u BiH obilježavaju Kurban-bajram

D V

Ostavite komentar