Tehnologija World-wide-web

Facebook studija: Novčana nadoknada u zamjenu za praćenje aktivnosti na telefonu

Facebook je najavio da ponovo planira da korisnicima ponudi novčanu nadoknadu u zamjenu za praćenje aktivnosti na telefonima, a preko nove aplikacije Study.

Facebook je najavio da ponovo planira da korisnicima ponudi novčanu nadoknadu u zamjenu za praćenje aktivnosti na telefonima, a preko nove aplikacije Study.

Planirano je da aplikacija prati koje se druge aplikacije instaliraju na telefone korisnika, vreme koje se provede u korišćenju tih aplikacija, lokacije korisnika, te druge podatke koji otkrivaju koje se opcije najviše koriste. Iz kompanije je naznačeno da Study neće imati uvid u konkretne sadržaje kao što su privatne poruke, lozinke, te web-sajtovi koje neki korisnik posećuje. Odluka je usledila samo nekoliko meseci nakon što je prethodna slična aplikacija – Facebook Research – ugašena zbog kontroverzi, budući da je pre svega reklamirana tinejdžerima, te, kada je iPhone u pitanju, kršila pravila korišćenja kompanije Apple.

Study ukazuje na to da su Facebook-u još uvek potrebni podaci o tome kako korisnici upotrebljavaju svoje telefone. Praćenje aktivnosti za određenu nadoknadu važiće samo za korisnike koji imaju preko 18 godina, i to samo na Android uređajima. Godine korisnika će se utvrđivati na osnovu Facebook profila, a oni koji budu želeli da učestvuju moraće da imaju i PayPal kako bi nadoknade mogle da im budu uplaćene. Još uvek nije poznato koje su sume u pitanju, a za učešće će moći da se prijave samo oni koji budu videli reklamu, a nakon što kliknu na nju.

Izvor: The Verge

Slične objave

Nova turbo ‘svijest’ za Ryzen procesore

V.R.

Cijene DRAM-a bi mogle biti niže za 25% do kraja godine

V.R.

Call of Duty: Modern Warfare: Multiplejer gejmplej i novi modovi

D V

Ostavite komentar