Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

SIPA hapsi Zdravka Mamića

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) danas će u Međugorju privesti Zdravka Mamića, bivšeg savjetnika Nogometnog kluba Dinamo Zagreb, po potjernici iz Hrvatske. Razlog tome je što je danas Interpol obavijestio bh. pravosudne institucije i policijske agencije u BiH o raspisivanju međunarodne potjernice za Mamićem, koji se nalazi u…

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) danas će u Međugorju privesti Zdravka Mamića, bivšeg savjetnika Nogometnog kluba Dinamo Zagreb, po potjernici iz Hrvatske.
Razlog tome je što je danas Interpol obavijestio bh. pravosudne institucije i policijske agencije u BiH o raspisivanju međunarodne potjernice za Mamićem, koji se nalazi u Međugorju već godinu, a nakon što je dan pred izricanje osuđujuće presude stigao u BiH.

Sud u Osijeku Mamića sada ponovo potražuje nakon podizanja nove USKOK–ove optužnice za izvlačenje novca iz Dinama i traži da mu se odredi pritvor.

Avaz saznaje da će danas u Sudu BiH održano i ročište po zahtjevu hrvatskog pravosuđa da se on izruči Hrvatskoj.

Danas će, ustvari, biti razmatrano postoje li uslovi za njegovim izručenjem i da li on pristaje da bude izručen Hrvatskoj.

Mamić, podsjećamo, posjeduje i državljanstvo BiH, a ukoliko Sud BiH odluči da su ispunjeni uslovi, konačnu odluku ipak donosi ministar pravde BiH Josip Grubeša.

BiH je prošle godine već jednom odbila da izruči Mamića Hrvatskoj.

(Avaz)

Slične objave

MEDVJED RASTURIO KOŠNICE U BLIZINI KUĆA Mještani Šibova zatekli rusvaj i plaše se da se životinja ne vrati

M.

Popodne mogući pljuskovi i grmljavina

M.

Neplaćanje računa za izlazak iz EU isto što i državni dug

M.

Ostavite komentar