Banja Luka

Nastavak modernizacije elektroenergetske mreže

ZP „Elektrokrajina“ a.d. Banja Luka je zaključila ugovor sa dobavljačem opreme, za rekonstrukciju i unapređenje srednjenaponske i niskonaponske mreže u vrijednosti od 957.549,56 evra, sa preduzećem „Elnos BL“ iz Banja Luke. Ugovor su u ponedeljak 10.06.2019. godine, potpisali Dragan Čavić, vršilac dužnosti direktora „Elektrokrajine“ i Branko Torbica, izvršni direktor preduzeća…

ZP „Elektrokrajina“ a.d. Banja Luka je zaključila ugovor sa dobavljačem opreme, za rekonstrukciju i unapređenje srednjenaponske i niskonaponske mreže u vrijednosti od 957.549,56 evra, sa preduzećem „Elnos BL“ iz Banja Luke.

Ugovor su u ponedeljak 10.06.2019. godine, potpisali Dragan Čavić, vršilac dužnosti direktora „Elektrokrajine“ i Branko Torbica, izvršni direktor preduzeća „Elnos BL“ iz Banje Luke.

„Elnos BL“ je izabran kao najpovoljniji na tenderu koji je „Elektrokrajina“ obavila po pravilima i pod nadzorom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) koja kreditno finansira ovaj projekat.

Ugovorena nabavka se odnosi na isporuku visokonaponskih kablova, RMU blokova i druge pomoćne opreme i obuhvatiće više desetina hiljada kupaca električne energije na području radnih jedinica „Elektrokrajine“, Banja Luka i Srbac.

Dragan Čavić, v.d. direktora „Elektrokrajine“, rekao je da potpisivanje ugovora još jedan korak u fazi modernizacije elektroenergetske mreže „Elektrokrajine“.

„Cilj projekta je obezbjeđenje kvalitetnije isporuke električne energije za naše kupce, zatim, povećanje efikasnosti isporuke električne energije, te značajno smanjenje distributivnih gubitaka preduzeća“, istakao je Čavić.

Branko Torbica, izvršni direktor preduzeća „Elnos BL“, zahvalio je „Elektrokrajini“ na ukazanom povjerenju, izražavajući uvjerenje da će kao dobavljači svoje obaveze ispoštovati kako po osnovu kvaliteta isporučene opreme, tako i po pitanju utvrđenih rokova.

„Ovaj ugovor predstavlja nastavak uspješne saradnje ova dva preduzeća i mi kao dobavljač grantujem poštovanje svih tenderskih zahtjeva i rokova, kao što smo to i ranije pokazivali u svim vidovima saradnje“, rekao je Torbica.

„Elektrokrajina“ je najveće elektrodistributivno preduzeće u Republici Srpskoj koje snabdijeva više od 255.000 kupaca električne energije na području tri grada i 18 opština krajiške regije.

KABINET UPRAVE

Slične objave

Banjalučanin upecao soma od 26 kilograma

M.

Banjalučki gimnazijalci srebrni i bronzani u Rusiji

M.

Eko toplane nabavile 60 odsto potrebnog energenta

M.

Ostavite komentar