Ljubav i seks Magazin

Šta muškarci zapravo misle kad ženama kažu da su slatke, seksi i lijepe?

Saznajte šta se krije iza ovih slatkorječivih epiteta. Muškarci za razliku od nas često ne važu baš svaku izgovorenu riječ pa nas često ostavljaju s upitnicima iznad glave. Zbog toga naš ženski analitički mozak ima jako puno posla, pogotovo u prvim mjesecima veze. Nekad ni sami ne znaju da njihove…

Saznajte šta se krije iza ovih slatkorječivih epiteta.

Muškarci za razliku od nas često ne važu baš svaku izgovorenu riječ pa nas često ostavljaju s upitnicima iznad glave. Zbog toga naš ženski analitički mozak ima jako puno posla, pogotovo u prvim mjesecima veze. Nekad ni sami ne znaju da njihove izjave imaju dublje značenje, a ako te je ikad zanimalo šta se krije iza epiteta “lijepa si”, “slatka si”, “seksi si”, evo objašnjenja.

“Slatka si”: oprezan je… 

Muškarci koriste ovu nevinu frazu u početnim fazama veze dok je teren još pomalo klimav – nije još siguran kako kotira kod tebe, ali ti ipak želi dati do znanja da mu se sviđaš. Nikako nemoj misliti da te zbog tvog baby lica ne smatra privlačnom ili zavodljivom, jednostavno ne želi da pomisliš kako te zamišlja isključivo u spavaćoj sobi. Imaj na umu da su slatke cure neodoljive i teško im koji muškarac može reći “ne”, a često ih karakteriše i mladolik izgled.

“Seksi si”: ovo ima vrlo duboko značenje 

Mnoge žene misle da se ovaj kompliment veže uz izazovan izgled, a on je u stvari mnogo više. Dakako, ako ti kaže da si seksi dok mu se približavaš u spavaćoj sobi u čipkastom donjem vešu, jasno je na šta misli. No, tvoj seksepil je puno više od toga! Seksi je ženina snaga i sposobnost da istovremeno odgaja djecu, bude ravnopravna partnerka svom mužu i odrađuje osmosatno radno vrijeme; seksi je inteligentna žena koja zna što želi u životu i ne boji se to zgrabiti; seksi je pre svega ženin mozak, a tek onda pripijena haljina, visoke potpetice i donje veš.

“Lijepa si”: kompliment koji nosi najviše bodova 

Izraz koji u sebi sadrži savršenu kombinaciju slatkosti i seksipila. Muškarci se ovom riječi ne razbacuju samo tako i čućeš ih iz njegovih usana tek u zrelijoj fazi veze. Ovdje se takođe ne radi samo o fizičkom izgledu već o ljepoti ženinog karaktera koji ga je potpuno očarao. Kada ti kaže da si lijepa znaj da si ga osvojila na svim nivoima i da ostatak života želi provesti uz tebe. Zapamti, lijepa haljina nije lijepa sama po sebi, lijepa je zbog žene koja je nosi.

Cosmopolitan

Slične objave

13 činjenica o zemlji koja ima ministarstvo sreće i nema nijednog beskućnika

Igor Mudrinić

Marko iz Prijedora cijeli život mašta o služenju vojske u Srbiji, na kraju je to i uspio

Igor Mudrinić

Bella Thorne počinje snimati filmove za odrasle: ‘Ljudi se toga boje’

J K

Ostavite komentar