Hronika Vijesti

Određen pritvor osumnjičenima za ubistvo Ammara Kapidžića

Kantonalni sud u Sarajevu donio je odluku o određivanju jednomjesečnog pritvora Alemu Šojki i Arminu Iglici koji se terete da su na podmukao način iz osvete ubili Ammara Kapidžića. Pritvor je određen zbog opasnosti od bjekstva, potom zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ponoviti krivično djelo i…

Kantonalni sud u Sarajevu donio je odluku o određivanju jednomjesečnog pritvora Alemu Šojki i Arminu Iglici koji se terete da su na podmukao način iz osvete ubili Ammara Kapidžića.

Pritvor je određen zbog opasnosti od bjekstva, potom zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ponoviti krivično djelo i zbog opasnosti da bi njihovim boravkom na slobodi moglo doći do uznemirenja javnosti, javlja Klix.ba

Ubistvo se dogodilo u petak oko 19 sati u Sokolović Koloniji kod Sarajeva nakon čega su Alem Šojko, Armin Iglica i Amel Kurtić pobjegli s mjesta ubistva.

Tokom policijske potrage uhapšeni su Šojko i Iglica dok je Kurtić izvršio samoubistvo u selu Luke na području Opštine Konjic.

NN

Slične objave

EU Obzerver: Džonson formirao ‘ratni kabinet’ da spremi Bregzit

D V

10 mil. KM: MUP kupuje 110 radara

M.

Krili, a mogli izbjeći bankrot

M.

Ostavite komentar