Magazin Showbiz

Kako je osvetnička haljina princeze Dajane ušla u istoriju

Te večeri Čarls je na televiziji prvi put otkrio da je prevario Dajanu. Od tog dana njen modni stil se drastično promijenio, a sve je počelo od jedne potpuno posebne haljine. Princ Čarls je u televizijskom intervjuu otkrio da je Dajanu prevario sa Kamilom. Lejdi Di je tog 29. juna…

Te večeri Čarls je na televiziji prvi put otkrio da je prevario Dajanu. Od tog dana njen modni stil se drastično promijenio, a sve je počelo od jedne potpuno posebne haljine.

Princ Čarls je u televizijskom intervjuu otkrio da je Dajanu prevario sa Kamilom. Lejdi Di je tog 29. juna 1994. obukla crnu koktel haljinu na godišnji parti koji je Vanity Fair organizovao u galeriji “Serpentine” u Hajd parku. Tada je prvi put imala gola ramena, a kreaciju je potpisala grčka dizajnerka Christina Stambolian.

Čuvena “osvetnička haljina”

Već sutra su svjetski mediji na naslovnim stranama objavili njene fotografije koje su mnoge ostavile u šoku. Kako je do juče smjerna, do grla zakopčana princeza odjednom pokazala svoj seksepil?

– To je bio prvi put da je svijet upoznao novu Dajanu, onu kojoj nije trebala porodica ni princ Čarls – rekao je stilista Aleks Longmor.

Резултат слика за princess diana in short black dress

Čarls i Dajana su se zvanično razišli 1992. godine ali je cijeli proces razvoda trajao još četiri godine. Baš u tom periodu Lejdi Di je postala modna ikona, a crna haljina osvete je otvorila novo modno poglavlje.

Zanimljivo je i šta se dešavalo prije Vanity Fair partija. Dajana je naime izabrala drugu haljinu, koju je dizajnirala modna kuća Valentino, ali su se oni u posljednjem trenutku povukli i ona je izabrala “haljinu osvete”, kako su je kasnije nazvali mediji.

– Smatrala je da je haljina previše odvažna – rekla je u kasnijim intervjuima Christina Stambolian.

Сродна слика

Tog dana princeza je željela da izgleda kao milion dolara i uspjela je. Ne treba ni pomenuti da je niko nije saželjevao. Dajana je znala da će sutradan pored vijesti o Čarlsovom priznanju biti i njene slike sa Vanity Fair žurke. Htjela je da novim stajlingom ispiše istoriju i ispisala je.

Poslije smrt princeze prodata je na aukciji jednom škotskom kolekcionaru, a novac je iskorišćen za nekoliko dječjih humanitarnih organizacija koje je Dajana podržavala.

Izvor:: Noizz.rs

Slične objave

U Mariboru deaktivirana bomba iz Drugog svjetskog rata, teška 250 kilograma

V.R.

Postoji pet faza u svakoj vezi, a treću će preživjeti samo najjači parovi

Igor Mudrinić

Ovo je nova djevojka Luisa Hamiltona?

V.R.

Ostavite komentar