Odbojka Sport

Još jedna pobjeda Srbije u Ligi nacija!

Odbojkaška reprezentacija Srbije u petom kolu Lige nacija ostvarila je drugu uzastopnu pobedu, pošto je u Otavi savladala domaću selekciju Kanade 3:2, po setovima 25:17, 24:26, 25:21, 26:28, 15:12.   Srbija je imala veliku podršku sa tribina, na putu do drugog trijumfa. Možda je pobeda mogla da bude i ubedljivija,…

Odbojkaška reprezentacija Srbije u petom kolu Lige nacija ostvarila je drugu uzastopnu pobedu, pošto je u Otavi savladala domaću selekciju Kanade 3:2, po setovima 25:17, 24:26, 25:21, 26:28, 15:12.

 

Srbija je imala veliku podršku sa tribina, na putu do drugog trijumfa. Možda je pobeda mogla da bude i ubedljivija, da su puleni Nikole Grbića iskoristili bar neku šansu u završnici drugog i posebno četvrtog seta, ali je na kraju bilo najslađe do trijumfa doći posle taj-brejka.

A prvi set je u potpunosti pripao Srbiji. Iako je Stiven Mar do prvog tehničkog tajm-auta nanizao pet uzastopnih poena, za vođstvo Kanade od 8:7, „Petković i drugovi” nastavili su da bombarduju domaćina snažnim servisima. U završnici je Katićeva serija bila presudna.

Mogao je i drugi period da ode na konto Srbije. Vodili su „Orlići” 7:2, 9:4, 12:8 i 16:12. Imali su i „plus 3” u završnici (22:19), pa i set loptu posle snažnog napada sjajnog Simića (24:23), da bi as Vernona-Evansa, koji je zaigrao od početka seta, okrenuo sve u korist domaćina. Na kraju je Perin izblokirao Petkovića za izjednačenje.

Ipak, tesno izgubljen drugi period, nije obeshrabrio odbojkaše Srbije. Od početka trećeg, sada i sa Mašulovićem u postavi, „crveni” su zaigrali hrabro, rešeni da spuste na zemlju pomalo i nadobudne Kanađane. Sjajna igra mladih srednjih blokera, ali i iskusnog Milana Katića, bila je dovoljna da Srbija ponovo upostavi dominaciju. Serija servisa raspoloženog Vuka Todorovića (od 6:5 do 6:10), osokolila je  srpski brod. Bilo je i 13:7, ali u završnici, u dva navrata „plus 2” – 17:15 i 21:19. Na kraju je do izražaja došla i nervoza Kanađana, pa je Srbija ponovo povela.

Nedostajalo je malo i sreće u završnici četvrtog seta da se jedna od tri meč lopte pretvore u trijumf, pa su se na kraju domaći izvukli as servisima Vigrasa. Šteta što Srbija nije iskoristila dobar momentum da dođe do sva tri boda, jer je i sa Božidarom Vučićevićem u postavi, mučila iskusne Kanađane.

U petom setu, nesalomivi Orlovi poveli su 8:4. Opet zahvaljujući čvrstom bloku (Vučićević i Katić) i dobrim servisima. Nisu se uplašili ni u završnici kad je Vernon-Evans poslednjim atomima snage doveo Kanađane na „minus 1” (11:12), jer je poenom Ćirovića i greškom Perina, nakon sjajne odbrane Katića, Srbija došla do novih meč lopti (11:14). Iskoristili su praktično petu na ovom susretu, posle napada raspoloženog Vučićevića.

U selekciji Srbije, Dušan Petković je osvojio 18 poena, Milan Katić 14, Stevan Simić 13, a Božidar Vučićević 10. Za Kanađane, Vernon-Evans je upisao 24 poena, Džon Gordon Perin 17, a Artur Švarc 13.

Ovom pobedom, Srbija je skočila na 10. poziciju, a Kanada porazom ostala na šestoj, praktično ispod crte koja vodi na „fajnl-siks” u Čikagu (od 10. do 14. jula).

Srbija će u trećem vikendu Lige nacija, sa nešto jačim i iskusnijim sastavom (zaigraće Nikola Jovović i Dražen Luburić), igrati u portugalskom Gondomaru, a od 14. do 16. juna rivali će im biti Brazil, domaćin Portugal i Kina.

Slične objave

“Savez prijeti da uništi vaterpolo – psuju i prete sudijama, pozivaju na fizički obračun”

Z.K

“Novakov dvoručni bekhend dominira, nema boljeg oružja”

Z.K

“Zbog tri ili četiri idiota, Crna Gora je stavljena na stub srama”

Z.K

Ostavite komentar