Region Vijesti

Vučić sutra sa Metjuom Palmerom

Predsednik Aleksandar Vučić sastaće se sutra sa visokim funkcionerom Stejt departmenta Metjuom Palmerom, najavljeno je iz Kabineta predsednika Republike Srbije.

Predsednik Aleksandar Vučić sastaće se sutra sa visokim funkcionerom Stejt departmenta Metjuom Palmerom, najavljeno je iz Kabineta predsednika Republike Srbije.

Teme razgovora nisu najavljene, ali nema sumnje da će jedna od njih biti rešavanje kosovskog pitanja.

Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD prethodno se sastao sa Vučićem u oktobru prošle godine, kada je poručio da SAD podržavaju dijalog Beograda i Prištine u cilju postizanja dogovora, koji bi vodio ka punoj normalizaciji odnosa, kao i da je Vašington posvećen tome da Srbija napreduje i postane članica EU.

Zvaničnik Stejt departmenta tada je pozvao Beograd i Prištinu da iskoriste istorijsku priliku i postignu sporazum koji bi bio trajan i koji bi bio “vin-vin” za obe strane, odnosno nešto što donosi dobitak i jednima i drugima, ocenivši da je vreme za kompromis i fleksibilnost.

Sutrašnji sastanak dolazi nešto više od dve sedmice uoči sastanka u Parizu, na temu Kosova i Metohije.

Zvaničnik američkog Saveta za nacionalnu bezbednost, Džon Erat, izjavio je u međuvremenu da su SAD voljne da učestvuju na predstojećoj konferenciji u Parizu, ali da to još nije određeno.
Vučić sutra na plenarnoj sednici Nacionalnog konventa o EU

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovaće sutra u Beogradu na Sedmoj plenarnoj sednici Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji.

Skup će biti održan u Narodnoj skupštini Republike Srbije (velika plenarna sala, ul. Kralja Milana 14), sa početkom u 12 časova, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Izvor: Tanjug

Slične objave

Danas sunčano i toplo, na jugoistoku mogući pljuskovi

M.

Preminula književnica Grozdana Olujić

M.

Vučić: Palmer će sprovoditi politku SAD – snažno, čak i brutalno

M.

Ostavite komentar