Svijet Vijesti

Amerikanci poslali u Poljsku avion za ofanzivne operacije

Avion EC-130H „Kompas kol“ američkih vazduhoplovnih snaga stigao je u vazdušnu bazu Kšesin u Poljskoj. Na sajtu američkog ratnog vazduhoplovstva u Evropi, avion će biti uključen u zajedničke vojne vežbe sa poljskom vojskom. Avion je u sastavu 55. grupe za elektronsku borbu, čija je baza u Dejvis-Montanu u američkoj državi…

Avion EC-130H „Kompas kol“ američkih vazduhoplovnih snaga stigao je u vazdušnu bazu Kšesin u Poljskoj.

Na sajtu američkog ratnog vazduhoplovstva u Evropi, avion će biti uključen u zajedničke vojne vežbe sa poljskom vojskom. Avion je u sastavu 55. grupe za elektronsku borbu, čija je baza u Dejvis-Montanu u američkoj državi Arizona.

Zajedno sa sistemom naoružanja, u Poljsku su došli i članovi tehničke komande i oprema. Oni će se pridružiti posadama aviona F-16C 52. krila lovaca američkog ratnog vazduhoplovstva raspoređenih u nemačkom Špangdalemu.

Američka vojska naziva avion ES-130H „Kompas kol“ „taktičkim sistemom naoružanja“, koji se koristi za suzbijanje sredstava za elektronsku borbu. Avion ima ofanzivne sisteme za napad na elektronsku infrastrukturu protivnika. Nalazi se u vazduhoplovnim snagama Sjedinjenih Američkih Država od 1983. godine i bio je uključen u operacijama na Kosovu, u Iraku, Srbiji i Avganistanu.

B92

Slične objave

Kurc neće u poslaničku klupu

M.

Nova vlada brani pušenje u javnim zgradama

D V

Fondovi izgubili u sporu s Vladom

D V

Ostavite komentar