Svijet Vijesti

Policija pretresa kuću Kolomba

Francuska policija izvršila je pretres gradske skupštine Liona i kuće gradonačelnika Žerara Kolomba u sklopu istrage o korupciji. Francusko tužilaštvo sumnja da postoji mogućnost da je pronevjereno oko 500.000 evra iz državne kase u korist Kolombove bivše partnerke Merijem Nuri. Kolomb negira krivicu. On je nekadašnji mentor francuskog predsjednika Emanuela…

Francuska policija izvršila je pretres gradske skupštine Liona i kuće gradonačelnika Žerara Kolomba u sklopu istrage o korupciji.
Francusko tužilaštvo sumnja da postoji mogućnost da je pronevjereno oko 500.000 evra iz državne kase u korist Kolombove bivše partnerke Merijem Nuri.

Kolomb negira krivicu. On je nekadašnji mentor francuskog predsjednika Emanuela Makrona i bio je ministar unutrašnjih poslova u Makronovoj administraciji.
Prema njegovim riječima, informacija o istrazi dospjela je u javnost kako bi bila nanijeta šteta njegovoj kampanji naredne godine za eventualni novi mandat na funkciji gradonačelnika Liona.

Francuski nedjeljnik “Kanar enšen” objavio je vijest o istrazi nekoliko časova prije ulaska policije u prostorije skupštine i Kolombove kuće.

agencije

Slične objave

Amerika kreće u rat protiv džinova jačih i od države

D V

Komšić: Dodik upada u zamku

D V

“Evropa ne smije opet da postane mračan kontinent”

D V

Ostavite komentar