Hardware i software Tehnologija

Nvidia navodno radi na potpuno otključanoj RTX 2080 Super grafičkoj karti

Već neko vreme kruže informacije o tome da Nvidia planira objavu novih grafičkih karti, GPU-ova koji su dizajnirani da pojačaju postojeću RTX liniju i da se učvrste na tržištu prije nego što AMD Navi arhitektura uspije da se probije.

Već neko vreme kruže informacije o tome da Nvidia planira objavu novih grafičkih karti, GPU-ova koji su dizajnirani da pojačaju postojeću RTX liniju i da se učvrste na tržištu pre nego što AMD Navi arhitektura uspe da se probije.

Kako bi ovo uradila, Nvidia navodno razvija RTX “Super” seriju grafičkih karti, koja predstavlja nadograđenu verziju postojećih modela ali sa implementacijom više Nvidia Turing arhitekture i rafinisanih GDDR6 memorijskih modula.

Kada je u pitanju RTX 2080, Nvidia bi mogla objaviti “Super” model, koji nudi 16Gbps GDDR6 memoriju sa poboljšanjem memorijskog protoka za 14 procenata. Takođe, broj CUDA jezgara će biti promenjen sa 2944 na 3072, što je povećanje za oko 4,3 procenta.

Iako ove specifikacije imaju smisla, još uvek se radi samo o glasinama i ostaje da se vidi da li Nvidia oseća potrebu za objavom ovakvih grafičkih karti.

Izvor: Overclock3d

Slične objave

Igrom do “zelenijeg” Marsa

V.R.

“Dugme za ukidanje interneta” kao deo ruskih zakona

V.R.

Japan radi na internacionalnoj mreži za kripto-transakcije

V.R.

Ostavite komentar