Banja Luka

Ni loše vrijeme nije uticalo na gurmane: Na “Ćevap festu” ispečeno 13.500 porcija ćevapa

Tokom “Ćevap festa”, gradske ćevabdžije ispekle su blizu 13.500 porcija ćevapa, a prema procjenama ovaj, jedinstveni gastro – festival proteklog vikenda posjetilo je oko 20.000 Banjalučana i turista. Zadovoljni su i organizatori i ćevabdžije, njih devet, kako je protekla trodnevna manifestacija, pogotovo što im ni vremenske prilike nisu išle na…

Tokom “Ćevap festa”, gradske ćevabdžije ispekle su blizu 13.500 porcija ćevapa, a prema procjenama ovaj, jedinstveni gastro – festival proteklog vikenda posjetilo je oko 20.000 Banjalučana i turista.

Zadovoljni su i organizatori i ćevabdžije, njih devet, kako je protekla trodnevna manifestacija, pogotovo što im ni vremenske prilike nisu išle na ruku.

“Interes naših sugrađana, ali i značajan broj turista koji su proteklog vikenda došli u Banju Luku zbog „Ćevap festa“, ukazuje na to da je manifestacija postala već prepoznatljiva i da treba da nastavimo u tom smjeru. Ove brojke, takođe, potvrdile su da se radi o jednom od najmasovnijih gastro festivala u BiH, sa perspektivom da u budućnosti postane regionalno poznato okupljanje”, poručuju organizatori.

Od ukupnog broja prodatih porcija ćevapa, tokom tri dana festivala – najviše ih je, po očekivanjima, pripremila i prodala najpoznatija gradska roštiljnica – „Kod Muje“, a u stopu ih prate „Zlatna kruna“, „Biljana“ i „Stari recept“. Razloga za zadovoljstvo imali su i ostali učesnici – „Zamola“, „Mira M“, „Limun žut“, „Druga priča“ i „Akvana“.

Ovu manifestaciju organizovali su Gradska uprava i Turistička organizacija, s ciljem popularizacije banjalučkog ćevapa, autohtone delicije našeg grada. Događaj su pomogli i brojni sponzori, predvođeni: Koka kolom, Banjalučkom pivarom, Mlijekoproduktom i Vitinkom.

Slične objave

Škola crtanja za djecu sa i bez invaliditeta večeras predstavlja rezultate rada

M.

MJEŠTANI BANJALUČKOG NASELJA U PANICI: Klizište im uništava kuću, moraju da se isele

M.

Proširena ulica kod “Čajavca”

M.

Ostavite komentar