Fudbal Sport

Fiorentina prodata za 170 miliona

Italijanska Fiorentina dobila je novog vlasnika jer je italijansko-američki biznismen Roko Komiso kupio klub iz Firence od porodice Dela Vale. Nakon 17 godina porodica Dela Vale nije više na čelu “ljubicastih”, za koje igra srpski reprezentativac Nikola Milenković, a zameniće je rođeni Italijan i vlasnik američkog fudbalskog kluba Njujork Kosmos….

Italijanska Fiorentina dobila je novog vlasnika jer je italijansko-američki biznismen Roko Komiso kupio klub iz Firence od porodice Dela Vale.

Nakon 17 godina porodica Dela Vale nije više na čelu “ljubicastih”, za koje igra srpski reprezentativac Nikola Milenković, a zameniće je rođeni Italijan i vlasnik američkog fudbalskog kluba Njujork Kosmos.

Komiso, koji je sa 12 godina otišao u SAD i kasnije zaradio ogroman kapital rukovodeći kablovskom kompanijom, istakao je da mu je velika čast što je dobio priliku da dođe u Fiorentinu.

“Imam šansu da otvorim novo poglavlje legendarnog kluba kakav je Fiorentina. Firenca je svetski poznat grad i na najbolji način prezentuje italijansku kulturu”, rekao je Komiso i zahvalio se Dijegu i Andrei Dela Valeu što su spasili klub finansijskog kolapsa.

Italijanski mediji preneli su da je Komiso preuzeo klub za oko 170 miliona evra. Komiso je, prema Forbsovoj listi, među 500 najbogatijih ljudi u SAD.

Slične objave

Federer se oglasio povodom “privilegovanog tretmana”

Z.K

Maloun: Jokić je igrač za velike mečeve

V.R.

FSS: Trepča i Zvezda će igrati u Staroj Pazovi

Z.K

Ostavite komentar