Svijet Vijesti

Rusi lansirali novu raketu presretača

Jedinice protivvazdušne i protivraketne odbrane Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije lansirale nove rakete sistema za protivraketnu odbranu. Probno, inače uspešno, lansiranje izvedeno je na poligonu u Kazahstanu, saopštila je pres-služba Ministarstva odbrane Rusije. “Na poligonu Sari Šagan (Kazahstan) borbene čete protivvazdušne i protivraketne odbrane Vazdušno-kosmičkih snaga uspešno su izvele još jedno probno…

Jedinice protivvazdušne i protivraketne odbrane Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije lansirale nove rakete sistema za protivraketnu odbranu.

Probno, inače uspešno, lansiranje izvedeno je na poligonu u Kazahstanu, saopštila je pres-služba Ministarstva odbrane Rusije.

“Na poligonu Sari Šagan (Kazahstan) borbene čete protivvazdušne i protivraketne odbrane Vazdušno-kosmičkih snaga uspešno su izvele još jedno probno lansiranje nove rakete ruskog sistem za protivraketnu odbranu”, navodi se u saopštenju.

Zamenik komandanta protivraketne odbrane Vazdušno-kosmičkih snaga pukovnik Vladimir Sergijenko izjavio je da je „nova protivraketa sistema PRO nakon niza ispitivanja pouzdano potvrdila postavljene karakteristike i uspešno izvršila zadatak, pogodivši uslovni cilj sa zadanom preciznošc´u“.

Sistem raketne odbrane je u upotrebi u vazduhoplovnim snagama i predviđen je za zaštitu od vazdušnih napada, preneo je Sputnjik.

Slične objave

“Misle da će me ušutkati, e neće”

M.

Koha: Ideja o promjeni granica nije mrtva

M.

Vatrogasci se još uvijek bore sa buktinjom u Gradiški

M.

Ostavite komentar