Tehnologija World-wide-web

Windows 10 pojačava vodeću poziciju među desktop operativnim sistemima

Novi podaci kompanije NetMarketShare pokazuju da Windows 10 nastavlja da povećava tržišno učešće, a sam april je donio poboljšanje od preko jedan procenat.

Novi podaci kompanije NetMarketShare pokazuju da Windows 10 nastavlja da povećava tržišno učešće, a sam april je donio poboljšanje od preko jedan procenat.

Tačnije, Windows 10 je tokom maja ostvario rast sa 44,10% na 45,73 procenta i time načinio još jedan korak u približavanju Microsoftovog operativnog sistema tržišnom učešću od 50 procenata.

Trenutno preko 800 miliona uređaja koristi Windows 10, prema Microsoftovoj statistici. S druge strane, sosftverski gigant se još uvek muči da smanji zainteresovanost korisnika za Windows 7 verzijom, iako podrška za ovu verziju platforme projektovano prestaje u januaru 2020. godine.

Tokom maja, Windows 7 se nalazio na 35,44% računara, što je manji pad u odnosu na 36,43 procenta iz aprila. Windows 8.1 nastavlja sa padom popularnosti iz meseca u mesec pa je tokom maja pao ispod četiri procenta (3,97%).

Izvor: Softpedia

Slične objave

Microsoft predstavio svoje nove proizvode

D V

Tramp dozvolio američkim kompanijama da prodaju komponente Huaweiju

V.R.

Vavilon proglašen lokalitetom svjetske baštine

V.R.

Ostavite komentar