Republika Srpska / BiH Vijesti

Nova istraga o slučaju “Incel”

Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci zatražilo je od Inspektorata Republike Srpske informaciju o izlivanju ulja u krugu banjalučke Poslovne zone “Incel” i da dostavi izvještaj ukoliko postoje osnovi sumnje protiv određenih pravnih ili fizičkih lica da su počinila krivična djela protiv životne sredine.

U banjalučkom Okružnom tužilaštvu rekli su Srni da je Policijska uprava Banjaluka 29. maja oko 13.00 časova obavijestila dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva u vezi sa zagađenjem zemljišta u krugu “Incela”.

Oni su istakli su da je informacija od Inspektorata zatražena, s obzirom na to da je Tužilaštvo raspolagalo informacijom iz medija da je Inspektorat uputio inspektore na tu lokaciju.

“Tužilaštvo je 29. maja zaprimilo prijavu od advokata Daria Sandića iz Banjaluke protiv NN lica zbog krivičnog djela oštećenje objekata i uređaja za zaštitu životne sredine koja se odnosi na Poslovnu zonu `Incel`. Krivična prijava je dodijeljena u rad postupajućem tužiocu”, rekli su u Okružnom javnom tužilaštvu.

U Poslovnoj zoni “Incel” 9. marta izbio je požar kada je planulo otrovno ulje piralen, koje je, tvrde stručnjaci, nerazgradivo i štetno koliko i radioaktivne materije.

AGENCIJA

Slične objave

Priština usvojila sramnu rezoluciju

D V

U Japanu glasanje “bez iznenađenja”

D V

Mladići ispraćeni na vječni počinak

D V

Ostavite komentar