Republika Srpska / BiH Vijesti

Za obnovu pješačke zone 1,2 miliona KM: Granitne ploče će pokrivati prostor ispred Palate Republike

Za nastavak obnove pješačke zone u centru grada obezbijeđeno je 1,2 miliona KM rebalansom gradskog budžeta, a već narednog mjeseca biće raspisan tender za izbor izvođača radova.

– Pripremljena je projektna dokumentacija, dobili smo građevinsku dozvolu, a trenutno se priprema tenderska dokumentacija – kazao je načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić.

On je naglasio da ova druga faza obnove pješačke zone u centru grada, podrazumijeva radove na prostoru ispred Banskog dvora i Palate Republike do prvih ugostiteljskih objekata u Ulici Bana Milosavljevića.

Taj prostor, kako je predviđeno projektom, biće popločan granitnim pločama, uz izgradnju nove rasvjete, oborinske kanalizacije i instalacija. Postojeći drvored će biti zadržan i dijelom obnovljen.
– Ova zona, površine oko 2.900 kvadratnih metara, u potpunosti će biti rekonstruisana u moderno šetalište, koje će, uz obnovljen objekat Banskog dvora, dati jednu sasvim novu sliku urbanog dijela grada – naglasio je Sandić.

On je podsjetio da je popularni “Parkić” rekonstruisan prošle godine i da je odlično prihvaćen u javnosti.

Aktivnosti na uređenju pješačke zone u užem centru grada nastaviće se i u 2020. godini, za kada je planirana rekonstrukcija na potezu do Narodnog pozorišta Republike Srpske.

SrpskaInfo

Slične objave

Kosovski sudovi preuzeli slučajeve ratnih zločina od Euleksa

M.

Postignut dogovor, FBiH ipak ne ostaje bez gasa

M.

“Pozicija Srbije teška, objasniću zašto je to tako”

M.

Ostavite komentar