Region Vijesti

Pacoli opet piše Mogerinijevoj: Beograd “hapsi”

Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli ponovo je pisao visokoj predstavnici EU Federiki Mogerini, u kom navodi da je zabrinut za građane Kosova.

Pacoli je naime naveo da je “zabrinutt zbog stalnih pretnji i hapšenja građana Kosova od strane srpskih vlasti” i pozivajući EU da “zaustavi takve akcije Beograda”, prenosi RTK2 na srpskom jeziku.

On je na Fejsbuku objavio da je u pismu Mogerinijevoj “izrazio duboku zabrinutost” prištinskih vlasti zbog “kontinuiranog hapšenja i upornih pretnji građanima Kosova od strane srpskih vlasti, čime krše sporazum o slobodnom kretanju i osnovna ljudska prava”.

“Pozivam EU da interveniše i zaustavi ove akcije Beograda. Kosovo je spremno da preduzme mere kako bi odgovorilo i zaštitilo svoje građane svih etničkih i verskih pripadnosti”,tvrdi Pacoli.

Prištinski mediji su preneli da je on na ovoj društvenoj mreži takođe izneo tvrdnju da su juče “srpske vlasti uhapsile Marjan Đokaja, pripadnika kosovske poreske službe”, u putu za Kosovo i Metohiju.

S druge strane, predsednik Srbije je, analizirajući završene izbore za gradonačelnike u četiri srpske opštine na severu Kosova, održane 19. maja, rekao da je zabrinut jer Srbija poseduje informacije da su kosovske specijalne jedinice ROSu spremne da hapse Srbe na Kosovu.

Slične objave

Hodžaj: U mom kabinetu su razrađene takse na robu iz Srbije

V.R.

Uhapšen još jedan napadač na Srbe u Uzdolju

M.

Ukrajina, krijumčarili skoro 20 tona kokaina pomešanog sa bojama

M.

Ostavite komentar