Hrana i zdravlje

Vežbama izdržaja ojačajte cijelo tijelo

Da biste ojačali mišiće stomaka, zadnjice, kukova, ali i leđa i ramenog pojasa, radite vježbe izdržaja

Foto: Depositphotos

DA BISTE ojačali mišiće stomaka, zadnjice, kukova, ali i leđa i ramenog pojasa, radite vežbe izdržaja. One su vrlo jednostavne, ali to ne znači da su lake. Potrebno je da za njih odvojite po 10 minuta svakog dana i rezultat će vrlo brzo postati vidljiv.

Vežbe izdržaja su idealne za ravnomerno jačanje kompletne muskulature tela. Trudite se da u jednoj vežbi izdržaja ostanete od 30 do 60 sekundi. Na ovaj način ojačaćete celo telo, izbeći ćete opasnost od povrede kičme, poboljšaćete i ubrzati metabolizam, držanje tela i ravnotežu. Pokreti će vam vremenom postati fleksibilniji, a um smireniji i zadovoljniji.

Kada s vremenom ojačate, možete da praktikujete i lagano trčanje između vežbi izdržaja, što može da vas dovede u vrhunsku formu i po pitanju snage i po pitanju vitke linije.

OPRUŽANjE

Lezite na stomak. Udahnite, opustite telo, pa istovremeno podignite ruke i noge, oslanjajući se samo na stomak. Ovo je idealna vežba za jačanje leđnih mišića i istezanje kičme. Ako vam je u prvo vreme teško, podižite samo gornji deo tela, a zatim uradite vežbu u celini.

SKLEK

Zauzmite položaj skleka, što znači da je telo u jednoj ravni, noge oslonjene na prste, a ruke na podlaktice. Ravnomerno dišite i pokušajte bez pomeranja da ostanete u ovom polažaju najmanje pola minuta.

BOČNI IZDRŽAJ

Zauzmite položaj skleka oslanjajući se na podlaktice. Okrenite se na stranu i oslonite samo na levu podlakticu. Ostanite tako najmanje pola minuta, pa promenite stranu.

PODIZANjE RUKE

Ponovite izdržaj u skleku, samo ovog puta podignite levu ruku (bočno ili pravo), oslanjajući se na desnu. Posle 30 sekundi vratite se u početni položaj i ponovite vežbu podižući desnu ruku.

Slične objave

Ovih 7 namirnica se sporo kvare, ali morate da ih adekvatno čuvate

V.R.

Stručnjaci otkrili jednostavan trik pomoću kojeg ćete zaspati za manje od 60 sekundi

V.R.

Imate dvostruko više šansi da vam se ovo dogodi ako ste pušač

V.R.

Ostavite komentar