Hardware i software Tehnologija

Lenovo je ostvario rekordne prihode za fiskalnu 2018/2019 godinu

Lenovo je objavio svoje finansijske rezultate za fiskalnu 2018. i 2019. godinu, a situacija za kompaniju izgleda više nego obećavajuće.

Kompanija je zabeležila rekordne prihode zahvaljujući Intelligent Transformation strategiji i jakim operativnim performansama. Zabeležen je visok prihod od 51 milijarde dolara, što predstavlja povećanje od 12,5% u odnosu na prethodnu godinu.

Intelligent Transformation strategija pokreće prihode pre oporezivanja od oko 856 miliona dolara – što predstavlja izuzetan rast od 459% u odnosu na prethodnu godinu. Neto prihod je 597 miliona dolara – što je povećanje od 786 miliona dolara u odnosu na prošlu godinu kada je on iznosio negativnih 189 miliona dolara.

Rast je delimično posledica snažnih performanse u četvrtom tromesečju prošle godine sa rastom prihoda od 11,7 milijardi dolara. Izuzetne performanse u svim segmentima poslovanja, uključujući i Motorola odeljenje, poboljšale su profitabilnost sa prihodom pre poreza od 180 miliona dolara. Ovo je prvi put da su ostvareni ovako dobri rezultati od kupovine X86 i Motorole.

Izvor: GSMArena

Slične objave

GeForce GTX 1660 neće imati GDDR6 video memoriju

V.R.

Google pravi novu društvenu mrežu

V.R.

Samsung odložio objavu Galaxy Folda na neodređeno vrijeme

D V

Ostavite komentar