Svijet Vijesti

Demokrate podržale Partiju evropskih socijalista na izborima za Evropski parlament

Ujedinjene demokrate saopštile su da podržavaju Partiju evropskih socijalista (PES) na predstojećim izborima za Evropski parlament.

“Verujemo da je od velike važnosti da sve stranke PES-a povećaju svoj uticaj na političke procese u Evropskoj uniji,” saopštili su predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, funkcioner Socijaldemokratske partije Aleksandar Ivanović i predsednik stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović.

Kako demokrate navode u zajedničkom saopštenju, “odbrana najvažnijih evropskih vrednosti demokratije, vladavine prava i ljudskih prava, koja su trenutno pod opsadom na evropskom kontinentu biće otežana bez većeg poštovanja socijalnih pitanja i socijalnih reformi i povećane solidarnosti i socijalne kohezije.

“Predstavnici tih stranaka kazali su da razumeju potrebu da te stranke “treba da budu jače motivisane i ohrabruju građane da dalje podržavaju demokratizaciju i socijalne reforme, sa ciljem pridruživanja porodici nacija EU.”

Demokratska stranka, Socijaldemokratska partija i Zajedno za Srbiju donele su odluku o ujedinjenju 19. maja kada je usvojena Deklaracija o zajedničkoj borbi za evropske vrednosti, ulazak Srbije u EU, poštovanje ljudskih prava i vraćanje otete slobode.

Izvor: Beta

Slične objave

Orić boravio u Srbiji?

M.

Bugarski policajci “sami na sebe” bacili suzavac i nasmijali svijet

M.

Poruka za HDZ: “Nek ne sole ranu koju su njihovi preci napravili 1941, a oni još nezacijeljenu produbili 1995.”

D V

Ostavite komentar