Hrana i zdravlje

Vaš omiljeni napitak može vam pomoći da brže izgubite kilograme

SPRJEČAVA taloženje masti i nakupljanje kilograma, a uz to je i ukusan.

Promjena ishrane i vježba prvi su koraci koje trebate učiniti ako nastojite izgubiti višak kilograma. Ipak, postoje i napitci koji taj proces mogu barem malo ubrzati. Jedan takav je i voda s cijeđenim limunom, poznatija kao limunada. Naravno, pozitivan uticaj na gubitak kilograma imaće samo ako je pijete bez dodatnog šećera.

Naomi Campbell, Miranda Kerr i Gwyneth Paltrow samo su neke od slavnih ljepotica koje se kunu u djelotvornost ovog napitka, a prema njihovim tvrdnjama najbolje ga je piti ujutro nakon buđenja.

No valja naglasiti kako nije riječ o čarobnom napitku zahvaljujući kojem će se kilogrami “topiti” sami od sebe, ali nutricionisti se slažu kako limunada može pomoći u ubrzavanju probave i otpuštanja toksina iz organizma pa bi to nakon nekog vremena moglo rezultirati smanjenjem kilograma.

Konkretno, limun stimuliše probavu masti, što blagotvorno utiče na smanjenje tjelesne težine, dok sok limuna sadrži pektine, polisaharide koji smanjuju želju za hranom.

Limunska voda izvrstan je recept za rješenje problema zatvora, upravo zbog toga što stimuliše crijeva, hidratizira ih i pomaže u izbacivanju sasušene stolice. Obavljanje nužde bi nakon ispijanja ovog napitka trebalo biti olakšano, a osim toga, limun je bogat vitaminom C pa bi ovaj napitak trebao imati blagonaklon uticaj i na vaš imunološki sustav.

 

Index

Slične objave

U rancu prvaka najviše dva kilograma

V.R.

Koliko srcu treba da se oporavi nakon prestanka pušenja?

V.R.

Sedam večernjih napitaka koji vam mogu pomoći da izgubite kilograme

J K

Ostavite komentar