Svijet Vijesti

Gugl ukinuo Huaveju licencu za Android

Američki Gugl suspendovao je licencu kompaniji Huavej, što znači da c´e kineski proizvođač mobilnih telefona ostati samo na osnovnoj verziji Android operativnog sistema. Prethodno je u četvrtak Trampova Administracija stavila Huavej na crnu listu kompanija.

Ovaj potez c´e drastično bi otežati poslovanje Huaveja na tržištu pametnih telefona izvan Kine, s obzirom da c´e ovom odlukom kineski tehnološki gigant izgubiti pristup ažuriranjima Guglovog operativnog sistema.
Kako prenosi Rojters, sledec´a verzija Android smart telefona c´e takođe izgubiti pristup popularnim uslugama, uključujuc´i Gugl plej prodavnicu, Dži-mejl i Jutjub aplikacije.

“Huavej c´e moc´i da koristi samo javnu verziju Androida i nec´e moc´i da dobije pristup vlasničkim aplikacijama i uslugama od Gugla”, rekao je izvor ove novinske agencije.

Američka administracija kojom rukovodi predsednik Donald Tramp u četvrtak je stavila Huaveji na crnu listu, a to povlači mere koje c´e toj kompaniji izuzetno otežati poslovanje sa američkim partnerima, preneo je RTS.

Slične objave

Dačić: Putin neće dozvoliti protjerivanje Srba s Kosova

M.

Peripetije sa iranskim tankerom, i Amerika se umešala u poslednjem trenutku

M.

Blic: Izbori na Kosovu odlažu sastanak u Parizu?

M.

Ostavite komentar