Region Vijesti

”Čudan način da se čestita…”

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić ocijenio je večeras zajedničko saopštenje zemalja Kvinte povodom izbora za predsjednike opština i gradonačelnike četiri opštine na sjeveru KiM, kao “čudan nacin da se čestita čista i ubjedljiva pobjeda”.

Srbi su i na ovim izborima nedvosmisleno potvrdili da žele politiku saradnje sa Beogradom, poručio je na Fejsbuku Ðurić.

– Takvi rezultati se možda ne dopadaju svima, ali to je demokratija. A ljutnja i bijes nisu baš odraz diplomatije. Jedini ko zastrašuje Srbe na KiM jesu ekstremisti iz Prištine. No, diplomate kvinte najčešće pred time zatvaraju oči. Dokle više sa tim dvostrukim aršinima?! – istakao je Ðurić.

Ambasade Francuske, Njemacke, Italije, Velike Britanije i SAD su prethodno u zajedničkom saopštenju navele da je izborni proces u četiri opštine na sjeveru KiM protekao u mirnoj atmosferi, ali podsjećaju da “još ima nerješenih pitanja koja su pratila izborni proces 2017.”

U sopštenju se navodi se “ambasade prisjećaju nalaza Izborne posmatracke misije Evropske unije (EOM) iz 2017. godine, koja je izrazila ozbiljnu zabrinutost zbog zastrašivanja u mnogim područjima gdje žive kosovski Srbi, posebno političkih partija koje su bile protivkandidati Srpskoj listi”.

(Tanjug)

Slične objave

Policajac koji je UBIO SVJEDOKA pušten da se brani sa slobode

M.

Američka mornarica spremna da “učini šta je potrebno”; “Neću govoriti o detaljima”

M.

Dječak sjedio u čamcu, pretukao ga hrvatski vojnik

M.

Ostavite komentar